E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEvans: Bir faiz indirimi daha yapılmasına aldırmam---

Evans: Bir faiz indirimi daha yapılmasına aldırmam

Evans: Bir faiz indirimi daha yapılmasına aldırmam
09 Ekim 2019 - 08:48 borsagundem.com

Chicago Fed Başkanı Evans, ekonomide yaşanan belirsizlikleri hatırlatarak, Fed'in bir kez daha faiz indirimine gitmesinin sürpriz olmayacağını söyledi

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD ekonomisinin karşı karşıya olduğu potansiyel ters rüzgarlara karşı daha fazla sigorta sağlayacaksa ve enflasyonu yükseltecek ise Fed'in bir faiz indirimi daha yapabileceğini söyledi.

Evans, "Bir faiz indirimi daha yapılmasının daha yüksek enflasyon yaratılmasına yardım edeceğini düşünüyorum. Ekonomi için biraz daha fazla sigorta sağlayabilir. Bir faiz indirimi daha gereklil ve zorunlu mu? Bundan emin değilim. Ancak kesinlike bu argümanlara karşı açık fikirliyim. Bir faiz indirimi daha yapılmasına aldırmam" diye konuştu.

ABD'nin ekonomik görünümü konusunda hala iyimser olduğunu da vurgulayan Evans, ekonomi için aşağı yönlü risklerin yukarı yönlü risklerden daha güçlü olduğunu, ancak genel olarak ABD'nin cari para politikası ile oldukça iyi konumlandığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)