E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​Euro/yen 4 yılın zirvesinde---

​Euro/yen 4 yılın zirvesinde

​Euro/yen 4 yılın zirvesinde
19 Kasım 2013 - 19:01 borsagundem.com

Euro, AMB yetkililerinden gelen açıklamalar ile yen karşısında dört yılın zirvesine ulaştı

Euro, bir Avrupa Merkez Bankası (AMB) yöneticisinin bankanın düşük enflasyonu gidermek için eksi faiz oranlarını kullanırken çok dikkatli olması gerektiğini söylemesiyle yen karşısında dört yılın zirvesine yükseldi.

Dolar Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin şu anki ekonomik büyümenin, teşvikleri kesmeye yeterli olmadığını söyleyeceği spekülasyonlarıyla iki haftaya yakın bir sürenin en düşüğüne dokundu. Dolar ayrıca, New York Fed başkanı William C. Dudley'in dün gerçekleştirdiği konuşmada ekonomiye yönelik daha umutlu olduğunu söylemesi ve tahvil alımında değişiklik olmayacağı sinyalleri vermesi üzerine önemli para birimlerinin büyük çoğunluğu karşısında değer kaybetti. Küresel volatilite göstergelerinden biri ise beşinci günde de düşerek bu ayın en düşüğüne geriledi.

Londra'da bulunan UBS AG kıdemli döviz stratejistlerinden Geoffrey Yu, "AMB'nin parasal genişleme ya da negatif faiz oranı uygulaması gibi agresif bir tutum izleyeceği yönünde şüpheler vardı, fakat bankadan gelen yorumlar bunların önüne geçiyor. Bununla ilgili bir düzeltme olabilir" yorumunu yaptı. 
Euro yen karşısında yüzde 0.3 yükselerek New York saati ile 10:54'te 135.49 yen olurken, erken saatlerde 135.56 yen ile Kasım 2009'dan bu yana en güçlü seviyeye dokundu. Euro dolar karşısında ise yüzde 0.2 prim yaparak 1.3527 dolara dokunurken, gün içinde 1.3543 ile 6 Kasım'dan bu yana en yükseğe ulaştı. Dolar yen karşısında yüzde 0.2 yükselerek 100.17 yenden işlem gördü. 
Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini izleyen Bloomberg Dolar Endeksi, yüzde 0.1 geriledi ve 1,014.67 puan oldu. Endeks erken saatlerde 1,013.11 ile 6 Kasım'dan bu yana en düşük seviyeye işaret etti.

AMB Yönetim Kurulu Üyesi Joerg Asmussen, politika yapıcıların düşük enflasyon karşısında henüz ellerindeki seçenekleri tüketmediklerini söyleyerek, "Negatif faiz oranı gibi seçenekleri kullanırken çok dikkatli olunması gerektiğini düşünüyor olsam da, bunu aslında ihtimallerden çıkartmak istemiyorum" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)