E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro/Dolar Vadeli Sözleşmeleri'nde nasıl işlem yapılır?---

Euro/Dolar Vadeli Sözleşmeleri'nde nasıl işlem yapılır?

Euro/Dolar Vadeli Sözleşmeleri'nde nasıl işlem yapılır?
31 Temmuz 2020 - 07:57 borsagundem.com

Vadeli İşlem Sözleşmeleri’nin “tezgahüstü” değil “organize” bir piyasa olan Chicago Borsası'nda gerçekleşmesi önemli bir avantaj.

ABD’de 1 Trilyon’luk paket üzerinde anlaşmaya varılamaması Euro/Dolar paritesinin yukarı yönelmesine neden oldu. 2019 başından bu yana 1,14'ün üzerine birkaç kez test etse de geçemeyen Euro/Dolar paritesi geçtiğimiz haftadaki yükselişi ile 1,14’ü geçti ve 1,18’e kadar yükseldi. Paritedeki bu hareketlili uluslararası yatırımcıların yoğun bir şekilde Euro/Dolar paritesinde işlem yapmasına neden oldu.

Uluslararası yatırımcılar Euro/Dolar paritesindeki hareketlerden yararlanmak için Euro/Dolar Vadeli İşlem Sözleşmeleri'nde işlem yapmayı tercih ediyorlar. Vadeli İşlem Sözleşmeleri’nin “Tezgahüstü” değil “Organize” bir piyasa olan Chicago Borsası'nda işlemlerin gerçekleşmesi ise önemli bir avantaj.  Aynı Borsa İstanbul’da olduğu gibi belli miktar teminat karşılığında 125.000 €, 62.500 € ve 12.500 € büyüklüğündeki Vadeli İşlem Sözleşmeleri'nden pozisyon alınabilir.

Eğer isterseniz siz de, uluslararası bir yatırımcı ile aynı hızda ve güvende, Chicago Borsası’nda Euro/Dolar Vadeli Sözleşmesi işlemleri yapabilirsiniz.

Hem de paranızı yurt dışına yollamaksızın...!

Ama öncelikle, sözleşme özelliklerini anlamak için PhillipCapital’in hazırladığı videoyu izlemenizde fayda var.

Peki, Euro/Dolar sözleşmelerinde nasıl işlem yapabileceksiniz?

PhillipCapital’de hesap açarak.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halinde, paranızı yurt dışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)