E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro/dolar paritesi tarih mi olacak?---

Euro/dolar paritesi tarih mi olacak?

Euro/dolar paritesi tarih mi olacak?
28 Temmuz 2017 - 11:30 borsagundem.com

Mizuho Bank Ltd., dolar/yen işlemlerinin euro/dolar işlemlerinin yerine geçebileceğini belirtti

Tokyo'da Mizuho Bank Ltd. piyasa başekonomisti Daisuke Karakama'ya göre, Avrupa Merkez Bankası'nın para politikasında normalizasyon yolları arayacağı yönünde devam eden beklentiler göz önünde bulundurulduğunda, dolardaki zayıflığın en büyük etkeni güçlü euro.

Karakama, "Şu an Döviz piyasasında en büyük trend belirleyici, dolara gelen satışlar ve euro alımları" dedi ve doların karşısında hangi para biriminin alınacağı konusunda euronun seçilmesinin, ortak para biriminin normalizasyon cephesine bağlı olmaya yeni başlaması sebebiyle gerçekleştiğini belirtti.

"Ancak, Avrupa Merkez Bankası'nın normalleşme konusunda ne kadar agresif olabileceği yönünde şüpheler oluşmaya başladığında, piyasalar başka bir para birimine dönebilir ve bu para birimi de yen olur, çünkü yen, son beş yıl içerisinde reel efektif faiz cinsinden en çok satılan para birimi olurken dolar ise en çok alınan para birimi oldu" ifadesini kullanan Karakama, maaşlardaki durgunluk, enflasyon ve Fed'in bilanço küçültürken eşzamanlı bir şekilde faiz artırıp artırmayacağı yönündeki şüpheler gibi çeşitli bir takım faktörlerin dolara ağırlık yaptığını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)