E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEuro/Dolar paritesi gözünü toprağa dikmiş ---

Euro/Dolar paritesi gözünü toprağa dikmiş

Euro/Dolar paritesi gözünü toprağa dikmiş
16 Aralık 2016 - 08:56 borsagundem.com

Ak Yatırım; "Euro/Dolar paritesi gözünü toprağa dikmiş gözüküyor" yorumunda bulundu

Fed kararı sonrasında dünya borsaları yollarına devam etme kararı alırken, doların ve ABD faizlerinin dünya genelinde zafer kutlamalarını izlemeye devam ediyoruz. ABD 10 yıllık faiz oranları %2,5 üzerindeki seyrini devam ettirirken, Euro/Dolar paritesi gözünü toprağa dikmiş gözüküyor. Uzun süredir hedeflediğimiz 0,95-1,05 aralığı içerisine giren ve yaşam savaşı veren Euro'nun kötümser görünümüne altın ve gümüş fiyatları da eşlik ediyor. Bu üç finansal enstürman için yatırımcıların kafasında yer alan "dip hangi seviyede?" sorusu hiç bir zaman tam olarak cevaplamayacakken, referans olarak takip ettiğimiz vadeli piyasalarda yatırımcıların tercihini gösteren spekülatif net pozisyon verilerini inceliyoruz.

Burada Euro/Dolar paritesi vadeli işlemlerinde yatırımcıların henüz rekor "short" pozisyona geçmediklerini ve düşüşün derinleşebileceğini öngörüyoruz. Benzer şekilde ons altında yatırımcıların halen yüklü miktarda "long" pozisyon taşıdıklarını ve bu pozisyonların kapanmadan yukarı yönlü hareketin başlaması için erken olabileceğini düşünüyoruz.

Dünya borsaları zirve tazelemeye devam ederken, Fed'e rağmen 75900 üzerinde kalmaya devam eden BIST100 yukarı seyrine devam ediyor. DAX endeksi 12400'ü gözüne kestirmişken (zarar-kes 11000), değer kaybeden Euro'nun kısa vadede AB ülkelerinin ihracatına olumlu etki yapmasını, ithal fiyatları yukarı çekerek enflasyonu canlandırmasını beklemeye devam ediyoruz. Gelişmekte olan ülkelere bakıldığında Meksika Merkez Bankası'nın gösterge faiz oranını beklentilerin (25 bps) üzerinde 50 baz puan artırarak %5,75'e yükselttiğini izliyoruz.

Çin off-shore piyasasında gecelik faiz oranları %10 seviyesine ulaştı... Çin Merkez Bankası'nın Şangay (On-shore) ve Hong Kong (off-shore) döviz kurları arasındaki farkın açılmasının önlemek üzere Hong Kong'daki likiditeyi azaltıcı polikitalara başvurması Hong-Kong piyasasında interbank faiz oranlarının yükselmesine neden oluyor. Bu durum uzun süredir ilk defa off-shore kurun on-shore kurdan daha değerli olmasına yol açıyor. Gelişmeler dünya genelinde olumsuz etki yaratabilecek bir durum olarak görülmüyor.

Bugün... 13:00'da Euro bölgesi Kasım ayı TÜFE verisi (beklenti: %0,6 artış) yayımlanıyor.

AK Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)