E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuroda Katalonya düşüşü---

Euroda Katalonya düşüşü

Euroda Katalonya düşüşü
27 Ekim 2017 - 17:09 borsagundem.com

Katalonya'nın bağımsızlığını ilan etmesinin ardından euro kayıplarını genişletti

İspanya Hükümeti ve Katalonya arasında devam eden bağımsızlık krizinde son atak Katalonya’dan geldi ve özerk bölge yönetimi, tek taraflı bağımsızlık ilan ettiklerini açıkladı.

İspanya Hükümeti ise, kendilerinden ayrılmak isteyen Katalan yönetimine hukuk mesajı verdi ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, twitter hesabından yaptığı açıklamada, Katalonya’da hukukun yeniden inşa edileceğini belirtti.

Gelen haberlerin ardından euro düşüşünü hızlandırdı ve EUR/USD paritesi 1,1580’e gerilerken EUR/TRY kurunda da 4,43’e gerileme yaşandı.

Eğer İspanya Hükümeti ve Katalonya arasında bir anlaşma sağlanamaz ve Katalonya’da bağımsızlık isteği ile artan gelişmeler yaşanırsa euro tarafında sert düşüşler yaşanabilir.
Buna karşın dolar cephesindeki artışla beraber EURUSD paritesinde 1,15’lere doğru yaşanacak olası düşüş USD/TRY kurunda da yükselişleri tetikleyebilir.

İspanya ve Katalonya’dan gelecek açıklamalar yakından takip edilecek ve hafta sonunda görülecek olumsuz bir gelişme euronun yeni haftaya sert düşüşle başlamasına neden olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)