E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEuro'da ekonomik güven 2 yılın zirvesinde---

Euro'da ekonomik güven 2 yılın zirvesinde

Euro'da ekonomik güven 2 yılın zirvesinde
30 Ağustos 2013 - 12:55 borsagundem.com

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven 2. çeyrekteki genişlemenin ardından Ağustos ayında 2 yılın zirvesine tırmandı

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven rekor uzun süren resesyonun sonlanmasının ardından Ağustos ayında son iki yılın zirvesine yükseldi.
Yönetici ve tüketici beklentilerine dayanarak hazırlanan endeks üst üste 4. ay yükselerek 95.2'ye tırmandı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı ise 93.8'e bir tırmanış olacağı yönünde gerçekleşti.
Euro Bölgesi ekonomisinde resesyondan çıkışın ardından ikinci çeyrekte yükselen ivme hisselerde yükselişe yol açarken, Stoxx Europe 600 Endeksi geçtiğimiz iki ay boyunca yüzde 3.6 ilerledi. Avrupa ekonomisi buna rağmen borç krizinin derin etkilerini hâlâ hissetmeye devam ederken, işsizlik oranı Temmuz ayında rekor seviye olan yüzde 12.6 olarak gerçekleşti.
Macquire Securities Ltd. stratejisti Daniel McCormack, "Temmuz ve Ağustos ayları verilerine baktığımızda Euro Bölgesi 3. çeyrekte büyük ihtimalle yüzde 0.4 büyüdü. Burada kritik soru 2014 yılı yaklaşırken bu toparlanmanın istikrarlı olup olmadığı" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)