E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro'da dolara karşı yükselişin sürmesi bekleniyor ---

Euro'da dolara karşı yükselişin sürmesi bekleniyor

Euro'da dolara karşı yükselişin sürmesi bekleniyor
24 Kasım 2017 - 17:35 borsagundem.com

Morgan Stanley tarafından yazılan bir araştırma notunda, Euro/Dolar paritesinin 1.23 ila 1.25 aralığına yükseleceği öngörüldü.

BORSAGUNDEM.COM

ABD'de piyasalar tatil rehaveti içinde sakin bir gün geçirirkeni Euro/Dolar paritesi temel direnç seviyelerinden birini kırarak son iki ayın en yüksek seviyesi olan 1.1914'ü gördü. Almanya'da Sosyal Demokrat Parti'nin Başbakan Merkel ile bir koalisyon oluşturmaya yönelik olasılıkları görüşmeye hazır olduğunu açıklaması olumlu bir gelişme oldu. Euro bölgesi ekonomisinin güçlendiğine yönelik kantılar gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede Almanya'da açıklanan IFO endeksleri de bu görünüme destek veren bir unsur oldu.
Morgan Stanley bu gelişmeleri değerlendirdiği raporunda, bu ortam içinde paritenin 1.23 ila 1.25 seviyesine tırmanmaya hazırlandığını belirtiyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • e.göy25 Kasım 2017 09:39

    AVRUPA MERKEZ BANKASI'NIN BORÇ ALMA/VERME FAİZ ORANI 0-0,25 ARALIĞINDA FED'İN İSE 1-1,25 ARALIĞINDA Faiz oranı daha düşük olan merkez bankasının parası olan EURO FAİZ ORANI DAHA YÜKSEK ORANINA SAHİP DOLARDAN DAHA FAZLA DEĞERLENİYOR FED ENFLASYONUN DÜŞMESİNDEN KORKARAK FAİZLERİ YÜKSELTMEKTE NAZLI DAVRANIRKEN BİZ ENFLASYONU YÜKSELTİR ENDİŞESİ İLE FAİZLERİ DÜŞÜRMÜYORUZ

  • Okie Dokie25 Kasım 2017 00:40

    Aferin MB aman sakın ha faiz arttırma. Belli ki enflasyonu %20 yapıp ülkeyi içeriden çökertmeye ant içmişsin. Ama bu döviz sene sonuna kadar düşmesin vatandaş yapacağını bilir.

  • Bika24 Kasım 2017 17:46

    Euro, 2018 yılında 5 'li fiyatlardan işlem görecek anlaşılıyor.