E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro, yen ve dolara karşı güçlendi---

Euro, yen ve dolara karşı güçlendi

Euro, yen ve dolara karşı güçlendi
29 Kasım 2013 - 10:23 borsagundem.com

ECB'nin ek parasal genişlemeye gideceği beklentilerinin azalmasıyla euro, yen ve dolar karşısında 3. ayında da yükseldi

Euro Bölgesi'nde bugün açıklanacak enflasyon verisi öncesinde yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası'nın ek parasal genişlemeye gideceği beklentilerinin azalmasıyla euro, yen ve dolar karşısında 3. ayında da yükseldi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un İspanya'nın kredi notunun görünümünü 'negatif'ten 'durağan'a yükseltmesinin ardından euro, yen karşısında erken saatlerde kaydettiği 5 yılın zirvesine yaklaştı. Japonya'da enflasyonun hızlanmasıyla yen, dolar karşısında 4. ayını da ekside sonlandırmaya hazırlanıyor. Avustralya doları, hükümetin, GrainCorp. alımını engellemesinin ülkeye giren yatırım akışına ilişkin endişelere neden olması üzerine önemli paraların çoğu karşısında değer kaybetti.

AMB'nin para politikasında, kapasiteden çok isteklilik bağlamında sınırlı manevra alanı olduğunu söyleyen Royal Bank of Scoland Group Plc'nin Singapur'daki stratejistlerinden Greg Gibbs, euronun, Avrupa yeniden krize girmedikçe ya da AMB agresif bir şey yapmadığı sürece kazanmaya devam edeceğini öngördü.

Euro, yen karşısında erken saatlerde 139.71 seviyesinden Ekim 2008'den bu yana en yüksek seviyesini kaydetmesinin ardından Londra saati ile 6:43'te dünkü kapanışının yüzde 0.1 üzerinde 139.3'ten işlem gördü. Euro, dolar karşısında da 1.3622'den bu ayın zirvesini kaydetmesi sonrasında yüzde 0.1 güçlenerek 1.3613'e çıktı. Dolar, yen karşısında 102.61 düzeyinden 23 Mayıs'tan bu yana en yükseğine işaret etmesi sonrasında 102.33 seviyesinde seyretti.

Ay genelinde euro, yene karşı yüzde 4.3, dolara karşı ise yüzde 0.2 değerlendi. ABD doları, yen karşısında Kasım'da yüzde 4 güçlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)