E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro sterlin karşısında değer kazanmaya devam edecek---

Euro sterlin karşısında değer kazanmaya devam edecek

Euro sterlin karşısında değer kazanmaya devam edecek
31 Ağustos 2022 - 08:15 borsagundem.com

Şu sıralar 0,8591 seviyesinden işlem gören EURGBP için MUFG Bank yeni tahminlerini açıkladı.

MUFG Bank'ın Avrupa global piyasalar araştırma bölümü başkanı Derek Halpenny, bu ay İngiliz sterlini (GBP) karşısında yüzde 2,2 değer kazanan euronun önümüzdeki haftalarda da değer kazanmaya devam edeceğini öngördü.

Halpenny, İngiltere'de Muhafazakar Parti'de başkanlık için yarışan Liz Truss ve Rishi Sunak'ın İngiltere ekonomisini enerji krizinden korumak için yeterli politikalar ortaya koyup koyamayacakları, artan yaşam maliyetleri karşısında hane halklarını destekleyip destekleyemeyecekleri belirsizliğinin GBP'ye değer kaybettireceğini savundu.

Avrupa Birliği'nin ise enerji maliyetlerindeki artışı düşürmek için kısa vadede müdahaleye hazırlandığına dikkat çeken Halpenny, ECB'nin bu ay rekor bir faiz artırımı yapacağı beklentilerinin de euroya, GBP karşısında destek vereceğini vurguladı.

Halpenny, EURGBP'nin önümüzdeki haftalarda 0,88 seviyesine kadar yükselmesini bekliyor, EURGBP bu sabahn 0,8591'den işlem görüyor.

Küresel yatırımcılar euroya cephe aldı

 

Commerzbank: Euro için görünüm zayıf

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)