E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro ralli yaşıyor---

Euro ralli yaşıyor

Euro ralli yaşıyor
06 Kasım 2013 - 10:27 borsagundem.com

AMB'nin faizi değiştirmeyeceği beklentisiyle euro ralli yaptı, yen değer kaybetti

Ekonomistlerin Avrupa Merkez Bankası'nın yarınki toplantıda faizi değiştirmeyeceğini söylemesiyle traderların, eurodaki son düşüşlerin çok hızlı olduğunu speküle etmesi üzerine euro, dolar ve yen karşısında güçlendi.

Japon hisselerinin Toyoto Motor Corp.'un öncülüğünde yükselmesinin güvenli varlık taleplerini azaltmasıyla yen, 16 önemli para birimi karşısında geri adım attı. Dolar, yarın açıklanacak ve dünyanın en büyük ekonomisinin geçtiğimiz çeyrekte yavaşladığını göstererek, Fed'in teşvikleri azaltacağı beklentileri baskılayacağı tahmin edilen büyüme rakamlarının öncesinde euro karşısındaki 6 ayın zirvesinden düştü. Yeni Zelanda doları, istihdamın, tahminlerin üzerinde artması üzerine 24 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine tırmandı.

AMB'nin hâlen Fed'den daha iyi bir bilanço tablosuna sahip olduğunu, bu nedenle eurodaki güçlenmeye şaşırmayacağını söyleyen City Index Group Ltd.'ın döviz stratejistlerinden Kara Ordway, AMB'nin yeni bir şey açıklamasını beklemediğini dile getirerek, "Onlardan bir sürpriz olmadığı sürece euro bu seviyelerde destek bulacaktır" dedi.

Euro, yen karşısında 132.37'den 10 Ekim'den bu yana en düşüğünü kaydettiği dünkü değerinden yüzde 0.4 yükselerek 133.19 seviyesine çıktı. Londra saati ile 6:54 itibariyle euro, dolar karşısında 7 gündür kaydettiği yüzde 2.4lük düşüşünü sonlandırarak yüzde 0.2 güçlendi ve 1.3506 seviyesine yükseldi. Yen, dolar karşısında yüzde 0.1 zayıflayarak 98.61 seviyesine çıktı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3; Japon Topix Endeksi ise yüzde 0.8 artış kaydetti.

Japon hisselerindeki yükselişin euro-yeni 133 seviyelerine yükselttiğine dikkat çeken Ordway, bu hareketin teknik olduğunu belirtti.

Bloomberg anketine katılan 70 ekonomistin 67'si AMB'nin yarınki para politikası toplantısında politika faizi olan refinansman oranını yüzde 0.5'te bırakacağını tahmin ediyor. Bank of Ameirkca Corp., Royal Bank of Scotland Group Plc ve UBS AG geçtiğimiz hafta AMB'nin faiz indireceğini öngörmüştü.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)