E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro Draghi sonrası düştü---

Euro Draghi sonrası düştü

Euro Draghi sonrası düştü
21 Haziran 2016 - 22:45 borsagundem.com

Mario Draghi'nin enflasyonu desteklemek için harekete geçmedeki isteğini tekrar etmesinin ardından, dolar karşısında bir haftanın en büyük düşüşünü kaydetti

Euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin enflasyonu desteklemek için harekete geçmedeki isteğini tekrar etmesinin ardından, dolar karşısında bir haftanın en büyük düşüşünü kaydetti.

Draghi Brüksel'de Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı bugünkü konuşmada, ekonominin yıl başında ivme kazanarak iyileşmesine rağmen, euro bölgesi enflasyon dinamiklerinin yavaş kalmaya devam ettiğini söyledi.

Londra'daki Commonwealth Bank of Australia stratejistlerinden Peter Dragicevich, "Piyasalar yorumlardan ilave teşviğin yolda olduğunu anladı." dedi.

Fed Başkanı Janet Yellen, Brexit referandumunun ekonomiye tehdit oluşturduğunu ve İngiltere'nin birlikten ayrılması halinde belirgin ekonomik etkilerin olabileceğini söyledi.

Euro, New York'ta saat 13:32 itibariyle yüzde 0.5 düşerek 1.1263 seviyesine geldi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise yüzde 0.2 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)