E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaEuro Draghi ile düştü---

Euro Draghi ile düştü

Euro Draghi ile düştü
01 Ağustos 2013 - 17:25 borsagundem.com

Euro, AMB Başkanı Draghi'nin açıklamaları sonrasında dolar karşısında altı haftanın en düşüğüne geriledi

Euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin bölge politika yapıcılarının faiz oranlarını uzun bir süre daha düşük görmeyi umduklarını söylemesi sonrasında dolar karşısında altı haftanın en düşüğüne geriledi.
Draghi ayrıca, büyüme için hâlâ aşağı yönlü riskler olduğu için AMB'nin faiz oranlarını rekor düşük seviyede tuttuğunu açıkladı. Bunun ardından 16 büyük para biriminin çoğu karşısında değer kaybetti. Dolar ise ABD'de işsizlik başvurularının beş yılın en düşüğüne gerilemesiyle güçlendi. Yen, Japonya'da yatırımcıların ellerinde tuttukları yabancı ülke tahvillerini artırmalarıyla geriledi. Sterlin, İngiltere'de imalatın Temmuz'da yükselmesi ile prim yaptı. İsveç Kronu fabrika siparişlerinin düşmesiyle geriledi.
Frankfurt'ta bulunan Commerzbank AG kıdemli döviz stratejistlerinden Lutz Karpowitz, "Draghi ekonomideki zayıf görünümden bahsetti ve aşağı yönlü risklerin altını çizerek euroyu aşağıya gönderdi. ABD işsizlik başvuruları da oldukça iyi gelerek doları güçlendirdi" dedi.
Euro, dolar karşısında yüzde 0.6 gerileyerek Londra saatiyle 14:11'de 1.3224 dolardan işlem görürken , dün 1.3345 dolar seviyesine tırmanmış ve 19 Haziran'dan bu yana en yükseğe ulaşmıştı. Yen, dolar karşısında yüzde 1 gerileyerek 98.85 yen oldu ve 5 Temmuz'dan bu yana en dik düşüşü kaydetti. Yen, euro karşısında ise yüzde 0.5 düşüşle 130.79 yen seviyesinde.
AMB'nin bugünkü kararları, Bloomberg anketine katılan 63 ekonomistin 62'si ile aynı şekilde gerçekleşirken, sadece Wells Fargo Securities çeyrek puanlık bir düşüş tahmininde bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)