E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro dolarda 20 yıl sonra bir ilk---

Euro dolarda 20 yıl sonra bir ilk

Euro dolarda 20 yıl sonra bir ilk
05 Temmuz 2022 - 11:41 borsagundem.com

Euro bugün ABD doları karşısında 2002 Aralık ayından bu yana ilk kez 1,02976 seviyesini gördü.

Rusya'dan doğal gaz tedarikinde yaşanan sıkıntıların, yüksek enerji fiyatlarının ve Ukrayna'da devam eden savaşın Euro Bölgesi ekonomisini resesyona sokacağı endişeleri yatırımcıları eurodan güvenli liman olarak görülün ABD doları ve İsviçre frangına yönlendiriyor.

Euro bugün ABD doları karşısında 2002 Aralık ayından bu yana ilk kez 1,02976 seviyesini gördü, şu sıralarda da düne göre yüzde 1 kayıpla 1,03201 seviyesinde.

ABD doları karşısında yıl başından bu yana değer kaybı yüzde 13,05 olurken, geçen yılın aynı dönemine göre kayıp yüzde 9,33'e çıktı.

Euro, İsviçre frangı karşısında da İsviçre MB'nin Euro/İsviçre Frangı paritesini 1'e sabitlediği 2015 yılında bu yana ilk kez 0,9925'e kadar geriledi. Şu sıralarda yüzde 0,78 kayıpla 0,9941'den işlem görüyor.

Euro, İsviçre frangı karşısında yılbaşından bu yana yüzde 9,03, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,24 değer kaybetti.

ING analistleri uyardı

ING analistleri, yerel para birimlerini desteklemek için rezervlerinden döviz satan Asya merkez bankalarının bu hareketinin euroya zarar verebileceğini savundular.

Asya merkez bankalarının kendi para birimlerini desteklemek için döviz piyasalarına müdahale etmelerinin bir sonraki adımının portföy yöneticilerinin döviz rezervlerinde euronun ağırlığını dengelemek için EUR/USD satışı olacağını belirten ING analistleri, "Bu, yaz dönemi için EUR/USD'ye yönelik gerçek bir ters rüzgar gibi görünüyor ve EUR/USD'nin 1,05 seviyesinin üzerine gelmekte zorlanmasının nedenlerinden biri olabilir" değerlendirmesini yaptılar.

Euroya dair senaryolar kötüleşiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)