E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro, Brexit kararı ile dolar karşısında 26 Ağustos sonrası zirveyi gördü---

Euro, Brexit kararı ile dolar karşısında 26 Ağustos sonrası zirveyi gördü

Euro, Brexit kararı ile dolar karşısında 26 Ağustos sonrası zirveyi gördü
17 Ekim 2019 - 13:28 borsagundem.com

Avrupa Komisyonu Başkanı jean-Claude Juncker, AB ve İngiltere'nin Brexit konusunda anlaşmaya vardığını açıklaması sterlin ve euroyu yükseltti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Yeni bir büyük Brexit anlaşmamız oldu" dedi ve ilerleyen dakikalarda açıklama yapacağını belirtti.

Brexitte anlaşma kararının ardından sterlin ve euro sert yükselişe geçti. GBP/USD 1,2990 seviyesine çıkarak 13 Mayıs sonrası zirveyi görürken EUR/USD 1,1140 ile 26 Ağustos sonrası en yüksek seviyeye çıktı. GBP/TRY kuru %1 kazançla 7,6430 seviyesine çıkarak 29 Mayıs sonrası en yüksek seviyeyi görürken EUR/TRY de 6,56’ya yükseldi. Brexit kararı sonrası ABD Dolar Endeksi gün içi düşüşünü hızlandırarak 97,50 ile 23 Ağustos sonrası en düşük seviyeye indi.

Euro, Brexit kararı ile dolar karşısında 26 Ağustos sonrası zirveyi gördü

Haziran ayındaki sınırlı toparlanmanın ardından gerek küresel risklerin artması gerekse Euro Bölgesi özelinde risklerin artması ile Euro yılın 2. yarısında düşüşünü hızlandırdı.

Euro Bölgesi’nde Almanya başta olmak üzere ülke ekonomilerinde PMI ve satışların azalması, enflasyonun baskılanması ve beklentilerin de düşmesi Avrupa Merkez Bankası’nın genişlemeci politikayı yenilemesine neden oldu.

Ekonomik göstergelerdeki zayıflığın yanında brexit konusunda da istenen ilerlemenin sağlanamaması Euro negatif fiyatlamayı artırdı. Temmuz- Ağustos ve Eylül aylarında düşüş yaşayan Euro, Ekim ayına yükselişle başladı. Bu hafta ise brexit konusundaki iyimser beklentiler euronun yükselmesini sağladı. Son olarak bugün Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB ve İngiltere'nin brexit konusunda anlaşmaya vardığını açıklarken İngiltere Başbakanı Boris Johnson da “Yeni bir büyük brexit anlaşmamız oldu” açıklaması ile anlaşmayı teyid etti.

Kararın ardından Euro bugün dolar karşısında 1,1140 seviyesine çıkarak 26 Ağustos sonrası en yüksek seviyeyi gördü, TL karşısında da 5,56’yı aştı.

Günün devamında yetkililerin Brexit anlaşmasına dair açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)