E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi'ne bir kötü haber de IMF'ten---

Euro Bölgesi'ne bir kötü haber de IMF'ten

Euro Bölgesi'ne bir kötü haber de IMF'ten
08 Temmuz 2016 - 18:55 borsagundem.com

IMF, Euro Bölgesi için büyüme tahminlerini düşürdü.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'ne veda kararının yankıları sürüyor, kara bulutlar Euro Bölgesi'nin üzerinde dolanmaya devam ediyor.

Bugün, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in İngiltere ve Euro Bölgesi'nin büyüme tahminlerini aşağıya çekmesinin ardından bir darbe de Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) geldi.

IMF, Euro Bölgesi için bu ve gelecek yıl büyüme tahminlerini düşürdü. IMF, Euro Bölgesi 2016 yılı büyüme tahminini yüzde 1,7'den yüzde 1,6'ya, 2017 yılı büyüme tahminini yüzde 1,7'den yüzde 1,4'e indirdi. Önceden yüzde 0,4 olan enflasyon beklentisi ise yüzde 0,2'ye düşürüldü.

IMF, Brexit'in Euro Bölgesi'nin ekonomik büyümesini olumsuz etkileyeceği konusunda uyarılar yaparken, mülteci krizi, terör ve bazı ülkelerdeki güçsüz bankaların da büyümeye yönelik risk oluşturduğunu söyledi.

MOODY'S, İNGİLTERE VE EURO BÖLGESİ TAHMİNLERİNİ DÜŞÜRMÜŞTÜ
Moody's, İngiltere'de bu yıl için büyüme tahmini yüzde 1,8'den yüzde 1,5'e, 2017 için yüzde 2,1'den yüzde 1,2'ye çekmişti. Euro Bölgesi büyüme beklentisini ise bu yıl için yüzde 1,7'den yüzde 1,5'e, gelecek yıl için yüzde 1,6'dan yüzde 1,3'e indirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)