E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi Euro Bölgesi'nde perakende satışlar arttı---

Euro Bölgesi'nde perakende satışlar arttı

 Euro Bölgesi'nde perakende satışlar arttı
06 Ocak 2023 - 13:46 borsagundem.com

Euro Bölgesi'nde perakende satışlar, kasımda bir önceki aya göre yüzde 0,8 yükseldi.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin kasım ayına ilişkin perakende satış verilerini yayımladı.

Buna göre, AB'de perakende satışlar, kasımda bir önceki aya kıyasla yüzde 0,9 artarken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 düştü.

Euro Bölgesi'nde ise perakende satışlar kasımda ekim ayına kıyasla yüzde 0,8 yükselirken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8 geriledi.

AB ülkeleri arasında kasımda bir önceki aya kıyasla perakende satışlarda en fazla artış yüzde 3,6 ile İspanya'da, yüzde 2,6 ile Polonya'da ve yüzde 2,3 ile İsveç'te görüldü. En fazla düşüş ise yüzde 2 ile Lüksemburg'da, yüzde 1 ile Fransa ve Hırvatistan'da ve yüzde 0,5 ile Slovenya'da belirlendi.

Perakende satışlar, yıllık bazda Danimarka'da yüzde 7,4, Belçika'da yüzde 6 ve Almanya'da yüzde 5,7 geriledi. Letonya'da yüzde 10,7, Slovenya'da yüzde 7,5 ve Polonya'da yüzde 5,7 arttı.

Euro Bölgesi enflasyonunda keskin düşüş

 

Euro Bölgesi'nde ÜFE yüzde 27,1 arttı

 

Euro Bölgesi'nde PMI yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)