E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEuro Bölgesi'nde imalat sanayi yavaşladı---

Euro Bölgesi'nde imalat sanayi yavaşladı

Euro Bölgesi'nde imalat sanayi yavaşladı
03 Aralık 2018 - 14:58 borsagundem.com

Euro Bölgesi'nde imalat PMI, kasımda 51,8 puana inerek Ağustos 2016'dan bu yana görülen en düşük seviyeye işaret etti

Ekonomi araştırma kuruluşu IHS Markit Economics'in nihai verilerine göre, Euro Bölgesi'nde ekimde 52 puan olan imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), kasımda 51,8 puana geriledi ve Ağustos 2016'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

IHS Markit Economics Başekonomisti Chris Williamson, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Kasım ayı PMI verileri, üretim koşullarının ne derece zorlaştığının altını çiziyor" dedi.

Williamson, Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomileri olan Almanya, Fransa ve İtalya'da üreticilerin, "ürünlerine talebin düştüğünü" bildirdiğini kaydederek, "Ticaret ihtilaflarına, politik belirsizliklere ve gümrük tarifelerine bağlı olumsuz görünüm, riskten kaçınma eğilimini artırdı ve özellikle yatırım başta olmak üzere harcamaların kısılmasına sebep oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Almanya'da imalat PMI, 31 ayın en düşüğünde

IHS Markit tarafından hazırlanan PMI verisine göre, Avrupa ekonomisinin lokomotif ülkesi Almanya'da ekim ayında 52,2 olan imalat sanayi PMI, kasımda 51,8'e geriledi. Kasım imalat sanayi PMI verisi, son 31 ayın en düşük seviyesi olarak gerçekleşti.

İmalat ve hizmet sektörleri, Alman ekonomisinin üçte ikisinden fazlasını oluşturuyor.

IHS Markit ekonomisti Phil Smith, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Alman otomobil sektöründe yaşanan sorunlar, jeopolitik belirsizlikler müşterilerin taleplerini etkiliyor. Üreticiler, yeni siparişlerde düşüşlerin daha da arttığını ve özellikle ihracat satışlarının düştüğünü bildiriyor" ifadelerini kullandı.

Smith, üreticilerin yüksek maliyetleri müşterilere aktarmasının rekabet baskısından dolayı gittikçe zorlaştığını belirterek, ankete katılan işletmelerin politik belirsizlikleri, ticari ihtilafları ve otomobil endüstrisindeki zayıflığı ön plana çıkardığını kaydetti.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) verilerine göre, Alman ekonomisi, ağırlıklı olarak otomobil üreticilerinin yeni emisyon testlerine geçişte zorlanmalarından dolayı bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,2 daraldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)