E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi'nde enflasyon geriledi---

Euro Bölgesi'nde enflasyon geriledi

Euro Bölgesi'nde enflasyon geriledi
16 Ocak 2014 - 14:08 borsagundem.com

17 ülkenin yer aldığı euro bölgesinde enflasyon Aralık ayında düşüş gösterdi

Eurostat verilerine göre Aralık ayında tüketici fiyatları Kasım ayına göre yüzde 0,3, Aralık 2012'ye göre ise sadece yüzde 0,8 arttı. Yıllık enflasyon oranı Kasım ayında yüzde 0,9 olmuştu. Aralık 2012'de ise yıllık enflasyon yüzde 2,2 seviyesindeydi.
Aralık ayında çekirdek enflasyon ise verilerin tutulmayabaşlandığı 2001 yılından bu yana görülen en düşük seviye olan yüzde 0,7'ye indi.
Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann yaptığı değerlendirmede, euro bölgesinde deflasyonu sınırlı bir risk olarak gördüğünü belirtti.
ECB Yönetim Kurulu üyesi Yves Mersch de dün yaptığı açıklamada enflasyonun önümüzdeki aylarda gerileyebileceğini, ancak yakın bir deflasyon tehlikesi görmediğini ifade etmişti.
Avrupa Birliği genelinde yıllık enflasyon ise Aralık ayında yüzde 1,0 oldu. 2012'nin aynı ayında yıllık enflasyon yüzde 2,3 seviyesindeydi.
Aralık ayında euro bölgesinde en düşük yıllık enflasyon -%1,8 ile Yunanistan'da görülürken, onu yüzde -1,3 ile Güney Kıbrıs takip etti.
AB geneli dikkate alındığında Aralık ayında yıllık enflasyon, 9 ülkede Kasım ayına göre düştü, 4 üyede değişmezken, 14 üyede ise yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)