E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEuro Bölgesi ılımlı şekilde büyümeyi sürdürüyor---

Euro Bölgesi ılımlı şekilde büyümeyi sürdürüyor

Euro Bölgesi ılımlı şekilde büyümeyi sürdürüyor
03 Temmuz 2014 - 16:18 borsagundem.com

AMB Başkanı Mario Draghi alınan önlemlerin etkisiyle Euro Bölgesi'nde iç talebin canlandığının gözlendiğini söyledi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, genel ekonomik ve parasal analizlere göre faiz oranlarını sabit tutmaya karar verdiklerini açıkladı. Euro Bölgesi için enflasyon hedefinin yüzde 2'nin altında oldğunu söyleyen Draghi, para politikasında genişlemeye gitme kararı aldıklarını ve önümüzdeki aylarde genişlemeye devam edeceklerini belirtti.

Draghi, "Euro Bölgesi ılımlı şekilde büyümeyi devam ettiriyor. Politika faizi uzun süre boyunca düşük kalmayı sürdürecek. Standart olmayan önlemlerin kullanılması görüşbirliğine sahibiz. Varlığa dayalı menkul kıymet alımı için hazılıklarımızı yoğunlaştırdık." dedi.

Ekonomik görünümde aşağı yönlü risklerin devam ettiğini ifade eden Draghi enflasyonun gelecek aylarda da düşük kalmasını beklediklerini ve 2016 yılına kadar enflasyonun düşük kalmayı sürdüreceini söyledi. Draghi, "Enflasyon konusundaki risklerin dengeli olduğu gözleniyor" ifadesini kullandı.

Draghi, finans sektörü dışı özel sektöre verilen kredilerin sınırlı seyrettiğini söyledi ve Euro Bölgesi ülkelerinin istikrar ve büyüme paktı çerçevesinde reformları sürdürmesi gerektiğinin altını çizdi. Jeopolitik gelişmelerin yarattığı riskleri yakından izlediklerini ifade eden Draghi, 2015'ten itibaren AMB Yönetim Kurulu'nun 45 günde bir toplanacağını ve toplantı tutanaklarını yayınlamaya başlayacaklarını da açıkladı.

Fonlama konusunda AMB'nin aldığı önlemlerin büyüme ve enflasyonda etkili olacağını belirten Draghi, Mart 2015'ten itibaren 6 aşamada fonlama programının gerçekleşeceğini  ve bankalar için 1 yıllık fonlama imkanı sağlanacağını bildirdi. Draghi ayrıca, Fed ile AMB toplantılarını uyumlaştırmayı planlamadıklarını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)