E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEuro Bölgesi güven endeksi yükseldi---

Euro Bölgesi güven endeksi yükseldi

Euro Bölgesi güven endeksi yükseldi
27 Eylül 2013 - 12:37 borsagundem.com

Euro Bölgesi ekonomik güven endeksi Eylül ayında yükselişini beşinci aya taşıyarak toparlanmanın devam ettiğini sinyalledi

Euro Bölgesi ekonomik güven endeksi Eylül ayında beklenenden daha fazla bir yükseliş göstererek, bölgede toparlanmanın ivme kazandığı sinyalini verdi.
Avrupa Komisyonu tarafından açıklanan verilere göre yönetici ve tüketici güveni endeksi yükselişini 5. aya taşıyarak Eylül ayında 95.3'ten 96.9'a çıktı. Bloomberg anketine katılan 26 ekonomistin tahmin medyanı ise 96 olarak gerçekleşti.
Euro Bölgesi'nde ikinci çeyrekte 18 aylık resesyonyun sona ermesi üzerine toparlanma sinyalleri güçlenerek devam edrken, Stoxx Europe 600 Endeksi geçtiğimiz iki ay boyunca yüzde 4'ten fazla yükseldi. Fakat buna rağmen Avrupa 4. yılına giren borç krizinin etkisiyle düşen sanayi üretimi ve rekor seviye olan yüzde 12.1 işsizlik ile boğuşuyor.
Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi 23 Eylül'de yaptığı bir konuşmada "Güven göstergeleri ve üretim anketleri Euro Bölgesi'nde ekonomik toparlanmanın Temmuz'da zayıf üretime rağmen bu çeyrekte yavaşça devam edeceği beklentilerine destek veriyor. Fakat Euro Bölgesi'nde işsizlik çok yüksek seviyede seyretmeye devam ediyor o yüzden toparlanmanın sağlam bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)