E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi ekonomisi sert daraldı---

Euro Bölgesi ekonomisi sert daraldı

Euro Bölgesi ekonomisi sert daraldı
03 Nisan 2020 - 12:56 borsagundem.com

Euro Bölgesi bileşik satın alma yöneticileri endeksi Mart ayında 29.7'ye gerileyerek beklentilerin de altına indi.

Euro Bölgesi ekonomisi eşi görülmemiş bir daralma yaşıyor ve bu daralmanın koronavirüs salgınının sürmesiyle daha da derinleşmesi bekleniyor.

IHS Markit aylık hizmet ve imalat ölçütünün yıllıklandırılmış bazda yaklaşık yüzde 10 daraldığını söyledi.

IHS Markit tarafından yapılan açıklamada, 'Yeni işletmeler, güven ve istihdamın tamamının gerilediği ve kaçınılmaz en kötü senaryonun henüz gerçekleşmediğini' bildirdi.

Bu beklenti imalatın derin bir resesyonda olduğu, işsizlik başvurularında yüksek artış yaşanan ve özellikle Almanya'da binlerce şirketin işçilerin saatlerini kıstığı Avrupa ekonomisi için oldukça kasvetli bir görünüme işaret ediyor.

Markit'in Cuma günü açıkladığı verilere göre, bileşik satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Mart ayında 29.7'ye gerileyerek beklentilerin de altına indi. Veri Şubat ayında 51.6 değerini almıştı. Endeks büyüme ve daralma arasındaki eşik değer olan 50'nin epeyce altında değer aldı. Araştırmadaki neredeyse tüm ülkeler rekor düşük seviyelere geriledi.

Almanya'da hizmet PMI, 2000'ler öncesine geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekonomist/stratejist03 Nisan 2020 13:19

    Avrupayla göbekten bağlı olmanın en büyük zararını şiddetli bir şekilde yaşayacaz maalesef. Döviz girmeyecek mal satamayacaz şirketler iflas eder işsizlik daha yüksek seviyelere gelir. Üretimin olmadığı yerde petrol fiyatlarının da artması bizi Stagflasyona iter işsizlik daha yüksek seviyelere gelir. Talep daralması da çok daha tehlikeli. Allah kurtarsin ülkemizi ama çok tehlikeli süreçlere girdik. Ekonomi çok kötü yönetildi ve Hazinenin ne kadar boş olduğunu ihtiyat akçesini bile yemişiz cidden çok zor.