E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi ekonomik güveni 10 ay üst üste kötüleşti---

Euro Bölgesi ekonomik güveni 10 ay üst üste kötüleşti

Euro Bölgesi ekonomik güveni 10 ay üst üste kötüleşti
29 Nisan 2019 - 12:43 borsagundem.com

Euro Bölgesi ekonomik güven endeksi Nisan ayında 104 ile Eylül 2016'dan bu yana en düşük seviyesine indi

Euro Bölgesi'nde ekonomi güveni Nisan ayında da düşerek 10 ay üst üste geriledi ve bu durum, bölgenin son dönemdeki gerilemeden toparlanmada güçlük çektiğin işaret ediyor.

Avrupa Komisyonu'nun aylık düzenlediği anket, şirketlerin küresel yavaşlama karşısında güçlük çekmeye devam etmesi ve Almanya otomobil endüstrisindeki sorunlar başta olmak üzere içeride karşılaşılan güçlüklerle birlikte, sanayi kesimindeki zorluğun bölgede artan bir şekilde kendini hissettirdiğini gösterdi.

Hanehalkı ve işletmelerin havasını yansıtan manşet endeks, ekonomik güven endeksi Nisan ayında, önceki ayki seviyesi olan 105.6'dan 104 seviyesine indi ve Eylül 2016'dan bu yana en düşük seviyesini gördü. Sanayi kesimi güveni, yöneticilerin üretim beklentileri, siparişler ve stoklar konusunda gitgide daha kötümser olmaları ile birlikte özellikle zayıftı. Almanya'da, bu endeks üç yılın en düşük seviyesine indi.

Euro Bölgesi'nde, ABD'nin ilk çeyrekte güçlü bir büyüme göstermesine rağmen süregelen zayıflık, politika yapıcıları için önemli bir sorun haline geliyor. Avrupa Merkez Bankası (AMB) halihazırda teşvik çabalarını uzatırken, tekrar gözden geçirmeden kaçınmak için yılın ilerleyen dönemlerinde kayda değer bir iyileşme olmasını umuyor.

AMB'deki yetkililerden bazıları fazla ümitli değil. Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli rehn, geçen hafta yaptığı açıklamada, daha yavaş büyümeyi destekleyen verilerin bu yıl devam edeceğini ve enflasyon beklentilerinin düşebileceğini kaydetti.

Rehn Cuma günü Helsinki'de yaptığı açıklamada, "Piyasalar, mevcut koşullar altında, para politikası tedbirlerinin enflasyonu hızlandırmaya yetecek denli etkin olmayabileceği beklentisine girebilir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)