E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi daha yavaş büyüyecek---

Euro Bölgesi daha yavaş büyüyecek

Euro Bölgesi daha yavaş büyüyecek
18 Ağustos 2014 - 14:29 borsagundem.com

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), Euro Bölgesi ekonomisinin yılın geri kalanında beklenenden yavaş büyüyeceğini öngördü

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), Euro Bölgesi ekonomisinin yılın geri kalanında Ukrayna'daki çatışma ortamının etkisi ile ilk tahmin edilenden daha yavaş büyümesinin beklendiğini bildirdi. 
   
Bundesbank yayınladığı aylık bültende, Almanya'da azalyan büyüme ve Fransa'da durgunluğun etkisi ile Euro Bölgesi ekonomisinin 2. çeyrekte beklenmedik şekilde duraksadığını savunarak, bunu ECB'nin ekonomiyedaha fazla teşvik sağlaması çağrılarının yenilenmesine yol açtığına işaret etti. 
   
ECB'nin faiz oranlarını rekor düşük seviyeyere indirmesinin veultra ucuz kredi sağlamasının 'haklı' olduğunu ifade eden Bundesbank, bununla birlikte ultra gevşek politikaların finans veya gayrimenkul piyasalarında aşırı ısınmaya yol açabileceği, reform çabalarını rayından çıkarabileceği uyarısında da bulundu. 
   
Bundesbank açıklamasında, "İkinci çeyrekteki durgunluğun ardından, euro bölgesinde pozitif ekonomik büyümenin yeniden başladığı görülüyor, ancak bu bir çok analistin baharda öngördüğünden daha yavaş bir hızla olacak" ifadelerine yer verdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)