E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisEuro Bölgesi 18 ay içinde dağılabilir---

Euro Bölgesi 18 ay içinde dağılabilir

Euro Bölgesi 18 ay içinde dağılabilir
26 Ocak 2017 - 17:41 borsagundem.com

ABD'nin yeni Avrupa Birliği Büyükelçisi olması beklenen Profesör Ted Malloch, Euro Bölgesi'nin önümüzdeki 18 ay içinde dağılabileceğini söyledi

BBC Ekonomi Editörü Kamal Ahmed'e konuşan ABD'nin yeni Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi olması beklenen Profesör Ted Malloch, para biriminin düşeceği öngörüldüğü için satış aksiyonu almak anlamına gelen 'euro için kısa pozisyon' almanın doğru olacağını söyledi.

Amerikalı akademisyen, "Bence para birimi sadece ölmek üzere değil, büyük bir problemi de var, Eurp Bölgesi önümüzdeki 1,5 yıl içinde çökebilir. Bu fikre sahip olan tek ekonomist ben değilim. Joseph Stiglitz adındaki ünlü Dünya Bankası ekonomisti, bu konu üzerine kocaman bir kitap yazdı" dedi.

ABD'nin yeni başkanı Donald Trup'ın ekibi, İngiltere'de bulunan Henley Finans Okulu'nda çalışan Malloch'u bu ayın başında ABD'ye çağırdı ve onunle bir mülakat yaptı.

Malloch'un yakında resmen göreve atanabileceği belirtiliyor.

'90 GÜNDE İNGİLTERE İLE ANLAŞMA YAPABİLİRİZ'

Bu haftanın sonunda ABD'ye gidecek olan İngiltere Başbakanı Theresa May, Trump ile buluşacak ilk dünya lideri olacak.

Malloch, İngiltere'nin ABD ile 90 gün içinde her iki tarafın da lehine olacak bir ticaret anlaşması imzalayabileceğini düşünüyor. ABD'li akademisyen, "Tarihte en iyi birleşme ve satın alma anlaşmaları genelde 90 gün içinde gerçekleşmiştir" diyor.

Malloch, May'in bu ziyaretinde nihai anlaşmaya varılmasa da bir çerçevenin belirlenebileceği görüşünde.

AB yetkilileri İngiltere'nin AB'den ayrılmadan ticaret anlaşması yapmak için görüşmelere başlayamayacağını vurguluyor.

Malloch ise AB'nin İngiltere'yi bu açıdan engellemeyi çalışmasını, "Karınızın sizi aldatmasını engellemek istersiniz, ona ilişkisini bitirmesini söylersiniz ama bu çoğu zaman karınızı engellemez" benzetmesiyle açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)