E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro 2019'un en düşük seviyelerine inebilir---

Euro 2019'un en düşük seviyelerine inebilir

Euro 2019'un en düşük seviyelerine inebilir
17 Eylül 2019 - 14:00 borsagundem.com

Teknik grafikler, euronun Fed'in daha az güvercin görünmesi halinde 2019 yılının en düşük seviyelerini görebileceğini işaret ediyor

Teknik grfikleri euronun, Fed'in bu haftaki toplantısında faiz indirimlerine devam edeceğini işaret etmemesi durumunda 2019 yılının yeni en düşük seviyelerini görebileceğini işaret ediyor.

Avrupa ortak para birimi dolar karşısında Salı günü, daha sıkılaşan dolar likiditesinin Dolar fonlamasında geniş tabanlı bir sıkışmaya yol açabileceği beklentileri ile 1.10 seviyesinin altına indi. Bunun sonucu, euro Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) daha fazla parasal gevşemeye gitme planlarına bağlı olaak bu ay gördüğü 1.09 dolar civarındaki bu yılın en düşük seviyesine yaklaştı.

Fed iki gün sürecek politika toplantısına Salı günü başlayacak ve bu toplantıda 25 baz puanlık bir faiz indirimi piyasalarca neredeyse tamemen fiyatlanmış durumda. Şimdi dikkatler yılın kalan kısmı için yapılacak sözlü yönlendirmede ve eğer Fed daha fazla faiz indirimi bekleyenlerde hayalkırıklığı yaratırsa, doların daha da güçlenmesi ile birlikte, euro bu yılın yeni en düşük seviyelerini test edebilir.

Avrupa ortak para birimi geçen hafta, piyasanın dikkatini AMB'nin yeni varlık alım programının açık uçlu durumuna çevirmesi ile birlikte sıçrama yaptı. Ancak parite kısa vadeli aşağı trend kanalını kırmayı başaramadı ve Pazartesi günü aşağı yönlü yutan formasyon olarak adlandırılan aşağı yönlü teknik görünümü oluşturdu.

Bu teknik oluşum, bu ayın 1.0926-27'deki çift taban düşük seviyelerini getiren yeni aşağı trendin geçerli olduğunu işart ediyor. Bu seviyenin altı, 2017'den bu yana en düşük seviyeyi gösterir. (Bloomberg News)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)