E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro 2 haftanın en düşüğünde---

Euro 2 haftanın en düşüğünde

Euro 2 haftanın en düşüğünde
03 Eylül 2015 - 16:23 borsagundem.com

Euro, AMB’nin tahvil alımı limitinden düzenlemeye gitmesinin ardından 2 haftanın en düşük seviyesine geriledi

Euro, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) büyüme ve enflasyonda aşağı yönlü risklerle mücadele amacıyla parasal teşviki artırabileceği sinyali vermesi ile birlikte 2 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Euro 16 önemli para birimini biri hariç tümü karşısında zayıfladı. AMB Başkanı Mario Draghi, politika yapıcıların tahvil alım programındaki parametrelerde düzenleme yaptıklarını ve ekonomik beklentileri düşürdüklerini söyledi. AMB, tahvil alımlarında ihraç limitini yüzde 25'ten yüzde 33 seviyesine çıkartma kararı aldı.

Euro dolar karşısında yüzde 0.8 gerileyerek Londra saati ile 13.48’de 1.1142 dolardan işlem gördü. Euro 1.124 dolar ile 20 Ağustos’tan bu yana en zayıf seviyeyi gördü. Euro yen karşısında yüzde 0.9 gerileyerek 133.83 yene geldi.

Euronun son dönemde gösterdiği yükseliş Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi’nin ihtiyacı olan son şey.

Euro dolar karşısında geçtiğimiz ay yüzde 2.6 güçlendi. Petrol fiyatlarının gerilediği ve Çin’in ekonominin zayıfladığı endişelerini tetiklediği bir dönemde AMB Başkanı enflasyonu canlandırma çabalarının birkaç cepheden birden baltalandığını görüyor.

Credit Agricole SA G10 para birimi araştırmaları müdürü Valentin Marinov, “Güvercin Draghi piyasaları şasortto. Politika yapıcılar parasal genişlemenin boyutunu gerektiğinde artırabileceklerini ve Eylül 2016’nin QE’nin sonu olmayabileceğini vurguluyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)