E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarEthereum’da yükseliş beklentisi---

Ethereum’da yükseliş beklentisi

Ethereum’da yükseliş beklentisi
15 Eylül 2021 - 12:10 borsagundem.com

Ethereum yatırımcılarının yükseliş beklediğine işaret eden 2 kilit gösterge dikkat çekiyor

Türev piyasalarına göre Ether yatırımcıları, 7 Eylül'de yaşanan yüzde 23'lük düzeltmeye rağmen kripto paranın hala yükselme şansı olduğunu düşünüyor.

Ethereum ağındaki yoğunluk da 7 Eylül'de pik yaptı ve işlem ücretleri ortalama 60 dolara yükseldi. Ortalama işlem ücreti, o zamandan beri 17 doların üzerinde kaldı. Ağın yaşadığı bu tür sorunlar nedeniyle yatırımcılar, Ethereum'un köprü ve layer 2 özellikleri olan rakiplerine yöneldi. Örneğin Polkadot (DOT), geçtiğimiz hafta boyunca yüzde 29 değer kazandı. Algorand (ALGO) ise yüzde 67 fırladı.

Şüphesiz, NFT ve DeFi uygulamalar için hızla artan talebi karşılamayı amaçlayan birlikte işlerlik ve layer 2 ölçeklenme çözümleri için bir arayış mevcut.

Ethereum ağının liderliği sürdürüp sürdüremeyeceği sorusu ise şu anda alakasız gözüküyor. Sektörün akıllı sözleşmelere kilitlediği net toplam değer, Aralık 2020 ile günümüz arasında 13,6 milyar dolardan 82 milyar dolara yükseldi.

ABD'li düzenleyicilere dair endişe de yatırımcıların kripto paralara karşı olumlu bakışını etkilemedi. 13 Eylül'de yayınlanan belgeye göre ABD'li milletvekilleri, kanundaki yatırımcıların sermaye kazancı vergisi indirimi talep etmelerine olanak sağlayan boşluğu kapatmayı amaçlıyor.

Ether'in 3 Eylül'de 4 bin doları kısa bir süreliğine test etmesi, türev piyasalarının fazla hızlanmasına yol açtı. 45 günlük ralli boyunca Ether fiyatı, yüzde 130 yükseldi. Kripto para, sekiz gün boyunca yüzde 16 değer kaybettiği düzeltme sırasında 3.200 dolar desteğine tutunarak boğaların güvenini artırdı.

VADELİ İŞLEM VERİLERİ YATIRIMCILARIN YÜKSELİŞ BEKLENTİSİNİ YANSITIYOR

Çeyreklik Ether vadeli işlem sözleşmeleri, balinaların ve arbitraj yatırımcılarının tercih ettiği yatırım aracıdır. Vade tarihleri ve spot piyasalardan farklı fiyatları nedeniyle bireysel yatırımcılara biraz karışık görünebilirler. En büyük avantajları ise dalgalanan bir fonlama oranının olmamasıdır.

Vadeli işlem sözleşmeleri, genellikle spot piyasalardan biraz daha yüksek fiyattan işlem görüyor. Vadeli işlem sözleşmelerinin yıllık fiyat farkının sağlıklı piyasalarda yüzde 5 ile 15 arasında olması gerekiyor.

Yukarıdaki grafikte de görüldüğü gibi, Ether vadeli işlem sözleşmelerinin yıllık fiyat farkı 9 Ağustos'tan beri yüzde 8 olmayı sürdürüyor. Türev yatırımcıları, fiyat farkının 7 Eylül'de kısa bir süreliğine yüzde 15'in üzerine fırlaması haricinde temkinli bir şekilde yükseliş beklentisi içinde olmaya devam ediyor.

Bu beklentinin söz konusu yatırım aracına özgü olup olmadığını anlamak için sürekli vadeli işlem sözleşmelerinin verileri incelenmeli. Uzun ve kısa pozisyonların sayısı eşit olsa dahi, kullandıkları kaldıraç farklılık gösteriyor.

Borsalar, riski dengelemek için daha fazla kaldıraç kullanan tarafın karşı tarafa fonlama oranında ücret ödemesini talep ediyor.

Ether türev piyasası mevcut durumda hiçbir güçsüzlük belirtisi göstermiyor ve bu durum olumlu bir işaret olarak yorumlanabilir. Yatırımcılar düzenlemelerdeki ve ölçeklenebilirlik sorununu çözebileceğine inanılan Ethereum 2.0'daki gelişmelere odaklanıyor.

Altcoinler canlandı!

'Bitcoin 5 yılda 10'a katlayacak'

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )15 Eylül 2021 13:47

    btc rolantı yatay atsın... altcoınler 3 ay coşar.. umarız bu sene plan taktık beklentı bozulmaz. btc den çok eter daha iyi olur bence. alt coınlerde çok daha iyileri var . siz siz olun adı şanı bılınmeyen kumar coınlere bulaşmayın