E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarEthereum'da tarih tekerrür eder mi?---

Ethereum'da tarih tekerrür eder mi?

Ethereum'da tarih tekerrür eder mi?
04 Ekim 2021 - 16:55 borsagundem.com

Geçmişte gözlenen fiyat indikatörleri bir kez daha çalışırsa Ethereum fiyatı altı ay içinde 13 bin dolara ulaşabilir.

İçinde dört farklı teknik modelin yer aldığı 2017 yılına ait bir fraktal, ETH fiyatının yüzde 7 binin üzerinde artma potansiyeline işaret ediyor. Ether, yılın başından bu yana yüzde 360'ın üzerinde değerlendikten sonra 3.350 doların üzerinde işlem görmeye başlamıştı. Aynı yükseliş göstergeleri 2021'de bir kez daha ortaya çıktı.

2017 yılındaki Ethereum fraktalı ne?

2017 yılındaki fraktal; dört teknik gösterge olan Göreceli Güç Endeksi (RSI), Rastlantısal RSI, Boğa Çekici ve Fibonacci düzeltme seviyesinden oluşuyor. Aralık 2017'de Ether'in aylık grafiğinde Boğa Çekici'nin ortaya çıkmasıyla bu süreç başladı ve sonraki altı ayda yüzde 7 binlik bir fiyat rallisi gözlendi.

Çekicin ardından gelen büyük yukarı yönlü hareket, Ether'in aylık RSI değerini aşırı alım bölgesi olan 94'ün üzerine itti. Sonuç olarak, kripto para birimi aşırı yükseliş duygularını nötralize etmek için yatay harekete geçip konsolide oldu. Böylece RSI daha düşük seviyelere doğru düzeltme gördü.

Buna paralel olarak, belirli bir dönemdeki kapanış fiyatını fiyat aralığıyla karşılaştıran Ether'in aylık Rastlantısal RSI göstergesi de kripto para biriminde aşırı alıma işaret ettikten sonra düzeltme görmeye başladı.

Kasım 2017'de Rastlantısal RSI %K çizgisi (mavi olan) ile varlığın en düşük dip ve en yüksek tepe değerlerini karşılaştırarak %D çizgisini (turuncu) geçerek bir fiyat aralığı meydana getirdi. Bu da %K hareketli ortalaması.. Ayrıca Rastlantısal RSI değeri, bu yazı yazılırken 20'nin üzerindeydi ve bu da Ether'in yükselişe devam etme umutlarına işaret ediyor.

Ethereum'un ağının yerel tokeni yüzde 500 daha artarak Ocak 2018'de 1.200 doların üzerine ulaştı. Yukarıdaki grafikte gösterildiği gibi RSI ile çakıştı ve çift tepe oluşturdu. Aşağıdan yukarıya, %23,6 Fibonacci düzeltme seviyesi destek/direnç seviyesi olarak hizmet veren yükselen bir kanal aralığında ortaya çıktı.

2021 fraktalı da aynı yolu tekrar ediyor gibi gözüküyor

Ether, sırası aynı olmasa da 2021'in son çeyreğine girerken 2017 fraktalındaki hareketleri neredeyse yansıtıyor.

Ethereum'un tokeni, yükselen Rastlantısal RSI çizgisi oluşturduktan on altı ay sonra (%K çizgisi %D çizgisinin üzerine çıktığında) yüzde 3.400 artarak 4.300 doların üzerine çıktı. Bu arada, büyük yukarı yönlü hareket Ether'in aylık RSI değerini aşırı alım bölgesine itti.

Ether'in Temmuz 2021'de bir Boğa Çekici oluşturmasından sonra, satıcıların dip fiyat elde ettiğini gösteren bir konsolidasyon dönemi gerçekleşti.

Ethereum fraktalını ilk fark eden analist Jaydee_757, çekicin Ether fiyatını uçurma potansiyelini vurguladı ve birincil yukarı yönlü hedefi 2.618 Fibonacci çizgisinin yakınında (yaklaşık 13 bin dolar) belirledi.

Yükseliş süreci, 2018'deki yüzde 500 fiyat rallisine denk gelen benzer şekilde, önümüzdeki "birkaç ay"da Ether'in aylık grafiğinde görünmeyi bekleyen potansiyel bir Stokastik RSI yükseliş çaprazından ve çift tepeli bir RSI'dan da ipuçları aldı. yukarıda bahsedilen.

Yükseliş sürecine dair ipuçları, olası bir Rastlantısal RSI yükseliş kesişiminden ve çift tepeli RSI değerinden de alınabiliyor. Yukarıda belirtildiği gibi, önümüzdeki "birkaç ay" içinde Ether'in aylık grafiğinde görünmesi beklenen 2018'deki yüzde 500 fiyat rallisi tekrarlanabilir. 

Doların güç kaybetmesi, Bitcoin'i olumlu etkiliyor

Kripto paralar düşüş ağırlıklı seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)