E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarEthereum’da rekorların tetikleyicisi---

Ethereum’da rekorların tetikleyicisi

Ethereum’da rekorların tetikleyicisi
10 Kasım 2021 - 11:58 borsagundem.com

Ethereum rekor üzerine rekor kırıyor. Piyasa değeri açısından dünyanın ikinci en büyük kripto parasında ard arda gelen rekorlar, Ethereum network’ünde gerçekleşen güncellemeler ve sanal evren (metaverse) uygulamalarının yükselişiyle tetikleniyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ethereum için yeni bir hafta ve yeni rekorlar. Bundan yalnızca günler önce Ethereum ağında gerçekleştirilen Altair güncellemesiyle birlikte kripto para 4,400 doların üzerine yükseldi. Güncelleme Ethereum’un hisse kanıtı (proof of stake) modeline geçişinde yol haritasının adımlarından bir tanesi oldu. Bu rekor ise hızla geride kaldı ve kripto para 4,669 doların üzerine yükseldi. Bugün ise Ethereum fiyatı 4,718,43 dolar seviyesinde seyrediyor.

Ekim ayında Ethereum vadelilerinde işlem hacmi %13,6 yükselerek 21 milyar dolara ulaştı. Bir önceki zirve ise mayıs ayında 18,7 milyar dolarla görülmüştü. Bu yükselişler sayesinde Ethereum’un 27 yaşındaki kurucusu Vitalik Buterin dünyanın en genç kripto milyarderi ünvanını aldı. Çarşamba günkü fiyatlar temel alındığında Buterin’in serveti 1,46 milyar dolara ulaştı. Ethereum’un rakiplerinden Solana’da da ralli görüldü. Kripto para 4 Kasım tarihinde ulaştığı 250,56 dolarlık zirvesinin üzerine çıkarak rekor kırdı.

Facebook’un Meta ismini almasından bir hafta sonra sanal evren (metaverse) ilişkili token’lar spot ışıkları altında olmaya devam ediyor. Kategorinin zirvedeki varlıkları ise Decentraland ve Sandbox bir hafta içinde %150 artış gösterdi. Ancak metaverse uygulamalarına yönelik yeni ilgi dalgası burada son bulmuyor. Büyük şirketler de metaverse alanına yöneliyor. Nike bu hafta şirketin Nike markalı sanal ayakkabı ve giysi satışına başlayacağını açıkladı.

Teknoloji devi Microsoft ise web toplantı hizmeti Teams’e sanal gerçeklik avatarları ve ofis alanları ekleyeceğini duyurdu. Müşteriler aynı zamanda sanal dünyada Office dosyaları ve PowerPoint sunumları da paylaşabilecek. Meta’nın (Facebook) Pazarlama Direktörü Alex Schultz Forbes’a yaptığı açıklamada şirketin “hiçbir şeyden kaçmadığını” ifade ederek, nefret söylemi konusundaki hamlelerini ortaya çıkarak ispiyon dalgasını dile getirdi.

Ancak şirketin isim değişikliği ve zamanlaması, gündemi değiştirmek için bir hamle olarak görülüyor. Kullanıcıların sanal PowerPoint ve Excel programlarını tercih edip etmeyeceğini ise zaman gösterecek. Bununla birlikte borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre son dönemde popülerlik kazanan Netflix dizisi Squid Game’den esinlenerek piyasaya sürülen token oldukça sert bir yükseliş gösterdi. Ancak kripto paranın kurucuları hakkında oldukça az bilgi bulunuyor.

Token geçtiğimiz ayın ilk dönemlerinde piyasaya sürülmesinin ardından yalnızca birkaç saniye içinde yok sattı. Bunun ardından anonim kurucuların yatırımlarla birlikte ortadan kaybolmasıyla, bir anda sıfır seviyesine indi. Bu olay ise giderek yükselen kripto piyasasında bulunan yatırımcılar için uyarı niteliğinde oldu. token’ın websitesi ve sosyal medya hesapları olayın ardından kapandı. Pazartesi günü Twitter tarafından yapılan açıklamada, hesapların “sıra dışı aktiviteler” nedeniyle askıya alındığı söylendi.

Kripto para borsası Binance’in ise bir dolandırıcılık vakası olarak gördüğü token’ın çöküşünü araştırdığı bildirildi.

Bitcoin’de hedef 150 bin dolar

 

Musk’ın serveti iki günde rekor seviyede eridi

 

Bitcoin, Tesla ve Facebook'u solladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)