E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEthereum'da hedef 3 bin doların üzeri---

Ethereum'da hedef 3 bin doların üzeri

Ethereum'da hedef 3 bin doların üzeri
27 Temmuz 2021 - 08:52 borsagundem.com

Haftaya başlarken, gün içerisinde yüzde 10'dan fazla yükselen Ether, 3 bin doları hedefliyor.

Ether (ETH) fiyatı, pazartesi günü Amazon'un kripto para sektörüne gireceğiyle söylentileriyle birlikte Bitcoin'in (BTC) fırlamasının ardından, son üç haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin ile son 30 günde yüzde 88 oranında korelasyon gösteren Ether de, Amazon'un kripto paraları entegre edeceği söylentilerinden fayda sağladı. ETH/USD paritesi, gün içinde 8 Temmuz'dan beri görülen en yüksek seviye olan 2.390 dolara kadar yükseldi.

Kripto para, geçtiğimiz salı günü dip yaptığı seviye olan 1.720 dolardan beri yüzde 38,94 değer kazandı. ETH/USD, 22 Haziran-7 Temmuz arasında da 1.700 dolarda dip yaptıktan sonra yüzde 40'tan fazla değer kazanmıştı.

Yani Ether, 1.700 dolar civarında iki kez dip yaptıktan sonra yüzde 38 ve yüzde 40'lık iki ayrı yükseliş yaşadı. Analist Jonny Moe, Ether'in bu fiyat hareketiyle ikili dip formasyonu oluşturduğunu tespit etti.

İkili dip formasyonları, yükselişe işaret eden trend değişimi formasyonlarıdır. Fiyatın boyun çizgisi direncini nihayetinde desteğe dönüştürmesi ve maksimum formasyonun tepe noktasına kadar daha da yükselmesi beklenir.

Bu tanıma uyan Ether'in boyun çizgisi direnci ise 2.390 dolarda yer alıyor. Formasyon, fiyatın 690 dolar daha artmasına izin veriyor.

 

ETH/USD paritesi, boyun çizgisi olan 2.390 doları geçmesi halinde 690 dolar daha, yani 3 bin dolara kadar yükselebilir.

Bir diğer teknik formasyon ise, Ether fiyatı için 3.250 doları hedefliyor.

Alçalan takoz olarak adlandırılan bu formasyon, fiyatın geniş olarak başlayan ve düşüş trendi sırasında giderek daralan bir aralıkta seyretmesiyle oluşuyor. Formasyon, genellikle fiyatın yukarı yönde kırılmasıyla ve takoz yüksekliğinin ötesine yükselmesiyle sonuçlanıyor.

Yani ETH/USD paritesi, bu formasyonda da yükseliş için hazırlanıyor. Formasyonun kâr alma hedefi, mevcut durumda kırılma seviyesinin 1.208 dolar yukarısında, yani 3.257 dolarda yer alıyor.

Kripto paralarda gerileme

Bitcoin'de yükseliş sürer mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)