E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEthereum'a olan rağbet Bitcoin'den fazla---

Ethereum'a olan rağbet Bitcoin'den fazla

Ethereum'a olan rağbet Bitcoin'den fazla
28 Temmuz 2021 - 13:32 borsagundem.com

Piyasa değeri bakımından en büyük ikinci kripto para olan Ethereum, yılın ilk yarısında Bitcoin'den daha hızlı işlem hacmi artışı gösterdi.

Piyasa değeri bakımından en büyük ikinci kripto para, yeni rapora göre bu yılın ilk yarısında Bitcoin'den daha hızlı işlem hacmi artışı gösterdi.

Ethereum'un işlem hacmi, ABD'li kripto para borsası Coinbase'in yeni yaporuna göre, bu yılın ilk yarısında Bitcoin'in işlem hacminden daha hızlı artış gösterdi.

26 Temmuz'da yayınlanan rapor, 2021'in ilk yarısının kripto sektörü için en aktif dönemlerden biri olduğunu ve bazı kripto paraların fiyatlarının, yaygınlığın ve işlem hacminin rekor kırdığını belirtti.

Dünya genelinde yirmi borsadan verilerin toplandığı rapora göre, Bitcoin'in işlem hacmi yılın ilk yarısında 2,1 trilyon dolara ulaştı. Bu sayı, aynı dönemde 356 milyar dolar işlem hacminin görüldüğü geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 489 artışı temsil ediyor.

Ethereum’un toplam hacmi aynı dönemde 1,4 trilyon dolar olarak ölçüldü, fakat 92 milyar doların görüldüğü geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 1.461 artarak, daha hızlı artış göstermiş oldu.

Araştırmaya göre yıla 769 milyar dolar değer ile başlayan kripto sektörü, mayıs ayında 2,4 trilyon dolar değere ulaşarak pik yaptı ve yılın ilk yarısını 1,4 trilyon Dolar piyasa değeriyle bitirdi.

BTC, en büyük değer artışını 2020'nin son çeyreği ve 2021'in ilk çeyreğinde gösterdi. 13 Nisan'da 65.899 dolara ulaşan Bitcoin, mevcut durumda bu seviyenin yüzde 38,8 aşağısından işlem görüyor.

Diğer yandan Ethereum, en büyük değer artışını 2021'in ikinci çeyreğinde gösterdi ve 12 Mayıs'ta 4.357 dolara ulaştı.Ne var ki kripto para, daha sonra yüzde 47,7 değer kaybetti.

En büyük ikinci kripto para, son 12 ayda yüzde 895, 30 Haziran'a kadar geçen altı ayda ise yüzde 210 artış gösterdi. Coinbase, Ethereum'un değer artışını DeFi'ın yaygınlık kazanması, hisse ispatına dair olumlu beklentiler ve layer-2 çözümlerinin artışı gibi faktörlerin tetiklediğini düşünüyor.

Bitcoin'in fiyatı yeniden 40 bin doları aştı

Bitcoin'de tehlike çanları mı?

Ethereum'da hedef 3 bin doların üzeri

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sonra!28 Temmuz 2021 15:39

    Bunun adını şeytani ayinler yapanlar mı koydu acaba?  Rağbet fazlaymış!  Bunu çıkaran neresinden çıkarmış kime onaylatmış?  Nesine güvenmiş?  Büyük büyük şirketler önce lehinde açıklama yapıyor biz kabul ederiz falan  diye!  Sonrasına bin dereden su getiriyorlar!   Dünya nın gelmiş geçmiş  en büyük dolandırıcılık sistemi oluğu kesin!  Bunu yapanın şeytanın ilhamı ile yaptığı kesin!  Öyle ki  sistematik bir düzenbazlık olduğunu bile bile koca koca ekonomistler net tavır alamıyor ya da almıyor.