E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEthereum Bitcoin’i tahtından edecek---

Ethereum Bitcoin’i tahtından edecek

Ethereum Bitcoin’i tahtından edecek
01 Haziran 2021 - 13:59 borsagundem.com

Kripto paralarda yaşanan fiyat düşüşleriyle birlikte, Bitcoin rekor seviyelerinden geriledi. Ethereum’un ise yakın zamanda Bitcoin’in yerini alabileceği düşünülüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto paralarda yaşanan satış dalgası son haftalarda piyasaları sarstı. Bitcoin’den sonra piyasa değeri olarak ikinci büyük kripto para olan Ethereum, piyasa değerinin %50’sini kaybetti. Bitcoin fiyatları da tüm zamanların rekor seviyesi olan 65 bin dolardan sert bir düşüş gösterdi. Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın milyarder CEO’su Elon Musk’ın yorumları ve Çin’in Bitcoin ve kripto paralar üzerinde kurduğu baskılar Bitcoin yükselişine dur dedi.

Yatırım devi Guggenheim Partners’ın kurucu ortaklarından Todd Morley, Ethereum’un Bitcoin’e kıyasla çok daha geniş bir kullanım alanının olduğunu söyledi. Kripto ve blockchain yatırımcısı Morley, Ethereum’un “asıl hareketin görüleceği alan” olacağını ifade etti. Morley, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “bana göre Ethereum’un akıllı kontratlar aracılığıyla çok daha fazla kullanım alanı bulunuyor” dedi.

Dijital stratejisi bulunmayan şirketlerin ani gelişmelere karşı savunmasız olduğu konusunda uyarıda bulunan Morley, “Bitcoin ile başlayan teknolojiler, dünyanın diğer kısımlarına doğru da hızla ilerliyor. Ethereum’un geliştiricileri geçtiğimiz altı yılda 20 kat büyüdü, Moore Yasası’ndan çok daha hızlı. Burası asıl hareketin görüleceği alan olacak” açıklamasında bulundu.

Mühendis Gordon Moore tarafından 1965’te ortaya atılan Moore Yasası, teknolojinin ilerleme hızına yönelik bir tahminde bulunuyor. Yasaya göre, tranzistörlerin entegre devrelerdeki yoğunluğu iki senede bir ikiye katlanıyor. Geçtiğimiz 12 ayda, merkeziyetsizleştirilmiş finansın (DeFi) kazandığı popülerlik yükseldi ve Ethereum fiyatlarının hızla artmasını sağladı.

DeFi sistemleri Ethereum networkü üzerinde kripto para teknolojisini kullanarak kredi ve faiz gibi geleneksel finansal enstrümanları üretiyor ve blockchain temelli protokollerin bankaların rolünü üstlenmesini hedefliyor. Bununla birlikte non-fungible tokenların (NFT) giderek artan popülerliğinin perde arkasında da Ethereum var. NFT’lerin büyük bir bölümü Ethereum’un blockchain’i üzerinde oluşturuluyor.

borsagundem.com'un derlemesine göre NFT’lerin popülerliğinin artması, sanat eserlerinin ve koleksiyon ürünlerinin dijitalleşmesi de Ethereum’un kullanım alanlarına bir yenisini ekledi. Geçtiğimiz aylarda Ethereum fiyatlarında görülen ralli Bitcoin’deki rallinin hızını geride bıraktı. Ethereum neredeyse %1,000 artış gösterirken, Bitcoin’de %300 yükseliş görüldü. Yakın zamanda yaşanan sert fiyat düşüşleri bile Ethereum’a büyük zarar vermedi.

Ethereum’un piyasa değeri, yani dolaşımdaki tüm Ethereum’ların toplam değeri nerdeyse 300 milyar dolara yükseldi ve Bitcoin’in neredeyse 700 milyar dolarlık piyasa değerinin yarısına yaklaştı. Bu ayın ilk günlerinde Wall Street devi Goldman Sachs Ethereum’un Bitcoin’i geride bırakma şansının yüksek olduğunu söyledi ve kripto parayı bir değer saklama aracı olarak potansiyel sahibi gördü.

Goldman Sachs analistleri, “değer saklama araçlarının gerçek kullanım alanlarının önemi dikkate alındığında, Ethereum önde gelen bir değer saklama aracı olarak Bitcoin’in yerini alma şansına sahip” dedi. Geçtiğimiz yılın sonunda başlayan ve Ethereum’un yüksek işlem maliyetlerini düşürmeyi hedefleyen güncellemeler de Ethereum fiyatlarının daha önce görülmemiş seviyelere yükselebileceğine yönelik beklentiler oluşturuyor.

Milyarder yatırımcı Mark Cuban, Ethereum’un uzun süredir beklenen 2.0 güncellemesinin Bitcoin’i geride bırakmasını beklediğini ifade etti.

Altın 1.900 dolarda ısrarcı

 

Meraklısına Dogecoin'in ABC'si

 

Bakır fiyatları, doların gerilemesi ile artış yaşadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)