E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEt ve Süt Kurumu'nun, sözleşmeli besicilik destekleme ödemeleri belli oldu---

Et ve Süt Kurumu'nun, sözleşmeli besicilik destekleme ödemeleri belli oldu

Et ve Süt Kurumu'nun, sözleşmeli besicilik destekleme ödemeleri belli oldu
06 Eylül 2022 - 05:00 borsagundem.com

Et ve Süt Kurumu tarafından sözleşmeli besicilik desteklemeleri kapsamında, karkas ağırlığına göre destek ödemesi yapılacak.


Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 5 yıl besicilik sözleşmesi yapan yetiştiricilere Et ve Süt Kurumu destek verecek.

Kesim anındaki karkas ağırlığı 201 ile 250 kilogram arasında olanlara 2,50 TL, 251 ile 300 kilogram aralığında olanlara 3,50 TL, 301 kilogram ve üzeri için de 5 TL destekleme ödemesi yapılacak.

Besiciler en fazla 200 baş sığır için desteklemeden faydalanabilecek.

Et ve Süt Kurumu'ndan kuzu etine yüzde 25 indirim

Elde kalan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu alacak

Et ve Süt Kurumu karkas etin alım fiyatını yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )06 Eylül 2022 07:15

    Destekleme ödemesi demek, ekonomık olarak malıyet kurtarmıyor zarar edıyor demek. Benim anladım bu :D . yanı doğal olarak ekonomık işleyiş yok, kronık sorun ve malıyet artışı var. Ben arada destek ödeyerek aman zarar etmıyorsun ben verıyorum demek var. Bu durumda ekonomık malıyeti ve sistemın düzelmediğini, taşıma su ile sektore destek çıkıldını gösterir. Benim anladım şu örnek destekleme. et atıyorum  50 tl satılıyor. amaaaa... 10 yem, 10ısıtma 10naklıye 10veteriner 10işçilik çoban ... ne oldu malıyet kurtarmıyor. Sistem zam yapamıyor tuketen alamayacak çok pahalı... yaa ben araya gireyim bir destek edeyim. et fiyatı artmasın, üreten maliyetlerini düşüremiyorum. bişelere zem etsem, vergi kfb vb indirsem sistem düzen bozulacak.. yahuu ben hibde destek vereyim 10 tl de barı üreten üretimden vazgeçmesin. seçime kadar ben idare edeyim... ne oldu? üretici 60 tl kazanmış olup 50 ye satmaya devam etti. sistem destekle döndü :D sorun çözülmedi :D anladım bu besicilikten yıllardır...