E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEt ve Süt Kurumu'ndan kuzu etine yüzde 25 indirim---

Et ve Süt Kurumu'ndan kuzu etine yüzde 25 indirim

Et ve Süt Kurumu'ndan kuzu etine yüzde 25 indirim
04 Ağustos 2022 - 11:05 borsagundem.com

Et ve Süt Kurumu, kuzu etinin daha fazla tüketiciye ulaştırılması hedefiyle kuzu eti fiyatlarında %25 indirim yapacak

Et ve Süt Kurumu, kuzu eti satışlarında indirim kampanyası başlattı. Et ve Süt Kurumu, kuzu eti fiyatlarında %25 indirim yapacak

Fiyatlarda yapılan indirimle kuzu etinin daha fazla tüketiciye ulaştırılması hedefleniyor. Halkımızın uygun fiyatlarla kaliteli kuzu eti tüketmesi sağlanacak.

Et ve Süt Kurumu kampanya ile koyun kuzu eti tüketiminde farkındalık oluşturmayı da amaçlıyor.

Ülkemizin mera ve arazi yapısının küçükbaş hayvancılığa daha uygun olması nedeniyle küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, meralarımızdan daha fazla yararlanılarak düşük maliyetli kırmızı et üretimi sağlanmış olacak.

Hem üreticimiz hem tüketicimiz kazanacak. Maliyetler dikkate alınarak belirlenen fiyattan üreticilerimizden satın alınacak küçükbaş hayvanlar Et ve Süt Kurumuna ait satış mağazalarında vatandaşlarımıza uygun fiyattan ulaştırılacak.

ESK, üreticiden koyun kuzu alımlarını arttırarak fiyatlarda istikrarı korumayı hedefliyor. ESK, kuzu etinde dönemsel arz fazlalığından kaynaklanan fiyat dengesizliklerinin önüne geçmek amacıyla yerli üreticiden aldığı küçükbaş hayvanı bir taraftan tüketiciye indirimli fiyata ulaştırırken diğer yandan kuzu karkas olarak ihraç ederek üreticinin emeğine sahip çıkmayı hedefliyor. İhracat canlı olarak değil karkas olarak gerçekleştirilecek. Kuzu karkas ihracatı ile küçükbaş eti yan ürünleri olan deri, sakatat ve hayvansal yağlar ülke ekonomisine kazandırılmış olacak.

%25’E VARAN İNDİRİM

Et ve Süt Kurumu mağazalarında satılan koyun, kuzu, toklu etinde yüzde 25'e varan indirim yapıldı. İndirimli satışlar 5 Ağustos 2022 Cuma gününden itibaren başlayacak.

ESK’nın indirimli kuzu koyun eti kampanyasına göre,

Gövde kuzu 129,75 liradan %25 indirimle 98 liraya, Kuzu pirzola 181,50 liradan 137 liraya, kuzu gerdan 114,50 liradan 86 liraya satılacak.

Gıda Komitesi'nde gıda fiyatları ele alındı

 

DİSK-AR hesapladı: Yoksulun gıda enflasyonu yüzde 140 dayandı

 

Gıda fiyatlarında yeni tehlike

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )04 Ağustos 2022 11:44

    Kasaplara yazık değil mi ? Kazaplar, mezbahalar, et alanıdna faliyet gösteren lokantalar, yani bir adım atılınca iyi düşünülmesi lazım. hayavnını satan üretici köylü rünü kime satacak? kimse para kazanamaz ise kim hayvan alıpda kasaba, yada lokantaya vb satacak ? ... Gerçi indirim olsada  patates oldu 10 tl domates 10 tl ucuz bişe yok. Sadece et ile çözülecke iş değil bu işler artık.  üretmeyen devlet, ona indir buna bindir yönetilen millet. iyileşmeyen doğal düzen... çözüm olmayan adımlar bunlar. Yükü vergilere binecek.

  • acacu04 Ağustos 2022 11:19

    Niye ki? Artık kapının önünde yeterince kuyruk olmuyor mu?