E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEt fiyatlarına sabitleme kararı---

Et fiyatlarına sabitleme kararı

Et fiyatlarına sabitleme kararı
18 Mart 2023 - 17:33 borsagundem.com

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği, ramazan ayı boyunca bazı et ürünlerinin fiyatlarında sabitleme kararı aldığını duyurdu.

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER), Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu yetkilileriyle yaptıkları çalışmalar sonucunda, ramazan ayı boyunca bazı et ürünlerinin fiyatlarını sabitleme kararı aldıklarını duyurdu.

Bünyesinde 44 üye ve 2140 mağaza bulunan  İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği 'nden yapılan açıklamada, "Son dönemde kırmızı et fiyatlarındaki olağanüstü artışlara istinaden, Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu yetkilileriyle yaptığımız çalışmalar sonucunda, Ramazan ayı boyunca bazı et ürünlerinin fiyatlarını sabitleme kararı aldık" denildi.

Açıklamada, "Bu çerçevede, kasap reyonu olan kampanyaya dahil olan üyelerimizle 20 Mart'tan itibaren, dana kıymalık etin kilogram fiyatını 190 TL'den, dana kuşbaşının kilogram fiyatını ise 210 TL olarak üyelerimize  tavsiye fiyatlarından satış yapılması önerilmiştir.  Bu uygulamamızı Ramazan ayı sonrasında da devam ettirmeyi planlanmaktayız" ifadeleri yer aldı.

Kirişci'den et fiyatları açıklaması: Spekülatif hareket gözlemledik

 

Et fiyatlarında zam tartışması: Fiyat artışları otomatiğe bağlandı!

 

Et fiyatları lahmacunu da vurdu: 40 TL'nin altı hileli iddiası!

 

3 bakanlık harekete geçti: Et fiyatlarını düşürecek adım!

 

Et fiyatları uçtu, kasaplar rahatsız: İzah etmekte zorlanıyoruz

 


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kanatçı kamil19 Mart 2023 09:53

    Et çıkarsa çakması tavuk da çıkmazsa olmaz artık kanatın kilosu uçar gider kanat denilen olay ise adanalıların çöpe gitmesin diye uydurdukları bir kebab yarısı kemik gerisi deri. Hele birde kemksiz tavuk göğsü olayı var samandan farksız tavuk göğsü kilosu 90 dayandı.

  • Abuzer kadayıf 19 Mart 2023 09:47

    Lahmacun artık 100tl değilse yenmez muhabbeti başlar artık ya arkadaş bir avuç lahmacuna kaç gram et koyuyorsunuz hadi döneri anlarım da sonuçta içine en az 80 veya 100 gram et koyması gerekiyor pahalı lahmacun olayı insanları keriz yerine koymaktan başka birşey değil . içinde 10 gram bilemedin 20 gram ya kıyma var ya yok gerisi ıvır zıvır.

  • sözün özü18 Mart 2023 22:41

     Amaç zengine et yedirmek.......... Asgari ücretliye tavuk bile çok........ Kuru ekmek neyine yetmiyooooooooooooooooooooo............. Ben de et yiyemeyenlerdenimmmmmmmmmmmm........

  • 18 Mart 2023 20:07

    Vay be ne büyük bir hizmet gözlerim yaşardı iş te bu.

  • Bik18 Mart 2023 18:53

    Ramazan ayının amacına uygun olarak gıda tüketimi düşmeli, gıdaya talep de düşmeli. Bayram sonunda kilolar artmış ve amaç gerçekleşmemiş oluyor.