E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEsnafa tokat atan polis görevden alındı---

Esnafa tokat atan polis görevden alındı

Esnafa tokat atan polis görevden alındı
27 Nisan 2020 - 19:55 borsagundem.com

Mardin'in Derik ilçesinde, sokağa çıkma yasağı denetimlerinde market sahibi S.Y.’ye tokat atan polis memuru A.Ö., hakkında adli ve idari soruşturma başlatılıp, görevden alındı.

Olay, 25 Nisan günü Derik ilçe merkezinde meydana geldi. İçişleri Bakanlığı'nca koronavirüs tedbirleri nedeniyle 4 günlük sokağa çıkma yasağı sırasında uygulama yapan polis ekipleri, Derik ilçe merkezinde S.Y.'ye ait marketin açık olduğunu fark etti. Uygulama sırasında polis memurlarından A.Ö., tartıştığı market sahibi S.Y.'ye tokat attı. Olayın ortaya çıkmasının ardından polis memuru A.Ö. hakkında soruşturma başlatılarak, görevinden alındı.

Kaymakamlık'tan açıklama

Derik Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, polis memurunun davranışı tasvip edilmediği belirtilerek, şöyle denildi:

"İçişleri Bakanlığı tarafından koranavirüs tedbirleri kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağına istinaden 25 Nisan 2020 günü Derik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan kontrollerde ilçe merkezinde faaliyet gösteren bir iş yerinin açık olduğu görülmesi üzerine görevli ekip tarafından gerekli işlemler yapıldığı esnada hiç bir şekilde tasvip edilmeyecek uygunsuz davranış sergilediği tespit edilen görevli polis memurumuz hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatılmış olup, soruşturmanın selameti açısından personele görevden el çektirilmiştir." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Akif28 Nisan 2020 00:47

    5 maaş ikramiye verseydiniz, geçici el çektirme ne ki!.. Madem polis ceza verebiliyor, mahkemeye, para cezasına ne hacet!.. Guguk devleti, halkın üstünde değilsin, halka hizmet eden memursun!.. Tokat atamazsın, bu hatanın kanundaki karşılığı olan cezayı verebilirsin, bu ceza hafifse bu senin konun değil, tartışılır ama polis asla aşağılayamaz, rencide edemez!..

  • Bilmem ki28 Nisan 2020 00:22

    Bence terörr  asıl bu duşunceyi taşiyip ortaya atan kişidir.yani batıda  olsa  terör denmez ama doğuda olsa terör sayılıyor.ah ah idam gelsede bu sıradan konuşan zıhnıyetlerı assalar !!!

  • Akıllı Akılsız28 Nisan 2020 00:20

    Şimdibu olay doğuda  oldu diye  adam teörür mu oldu. hatalı olabilir iş yerini açtiği için .ama  polisin tokat atması suç.ayrıca bu davranış batıda olsa  kimse terör demezdi.Bence asıl terör bu düşünceyi taşiyan zihniyettir!!!

  • Boğaç han27 Nisan 2020 23:27

    Siz güvenlik gücüne böyle ceza vererek terör zihniyetli, devlete bağlı olmayan, kanun delen anarşist zihniyeti teşvik etmiş, engellememiş oluyorsun. Kimbilir polise ne dedi de çileden çıkardı. Bu tipler hangi devlet kurumuna gitse sorun çıkarıyor. Klâsik doğu zihniyeti var bazılarında. Sanki devlet bunlar için var. Devlete katkısı yok zararı çok, beklentisi yüksek

  • Tolga27 Nisan 2020 22:09

    Yaz cezayı ödesin Tokat neden atıyon

  • halil27 Nisan 2020 20:31

    terör niye var diye soranlara gelsin. ya görüntü olmasaydı adamın şikayeti dikkate alınirmıydı acaba.

  • Kokuşmuş anarşistler27 Nisan 2020 23:30

    Kendi terörist kafanı haklı çıkarmaya çalışma, batıdaki memleketlere gidip sorun çıkaran senin hain zihniyetin. Hiç bir yere uyum sağlayamıyorsunuz. Sorunlu ezik tiplersiniz. Yasak günü ne diye market açıyorsun. Bu devlet ben senin kanununu tanımam demek. Keşke marketi dağıtıp eşşek sudan gelinceye kadar dövselerdi

  • ZEYREK ZEMHERİ27 Nisan 2020 22:37

    Terör niye var.ülkeyi bölmek, paraçalamak , kürdistan devleti kurmak için var .bununla terörin ne alakası var.

  • Hakkı27 Nisan 2020 21:50

    Hadi len zübük, böylesi bireysel olay yurdun heryerinde her zaman oluyor, ayrıca terörü haklı çıkarmak suçtur bilesin.