E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEsnafa prim müjdesi---

Esnafa prim müjdesi

Esnafa prim müjdesi
16 Şubat 2014 - 10:48 borsagundem.com

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın prim borçlarını yapılandırabileceğini söyledi

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sosyal güvenlik mevzuatına ilişkin düzenlemenin önümüzdeki günlerde TBMM’ye gelmesini beklediklerini belirtti. 
Önümüzdeki günlerde TBMM gündemini gelmesini bekledikleri Torba Yasa ile ilgili yazılı açıklama yapan Palandöken, "12 ay ve üzerinde sigorta prim borcu olan esnafımıza müjdeli haberin TBMM’den çıkmasını bekliyoruz. Torba yasada yer alan düzenleme gereğince, 12 ay ve üzerinde sigorta prim borcu olanlar isterlerse bu prim borçlarını yapılandırabilecekleri gibi isterlerse de sigortalılık süreleriyle birlikte prim borçlarını sildirebilecekler. Yani, hizmet süresine ihtiyacı olan prim borcunu yapılandırmayı seçebilecekken, hizmet süresine ihtiyacı olmayan herhangi bir ücret ödemeden prim borçlarından kurtulabilecek. Yine, prim borçları ile birlikte sildirilen hizmet sürelerine daha sonra esnafımızın ihtiyacı olması halinde bu süreler hizmet borçlanması yapmak suretiyle sigortalılık süresinden sayılabilecek” dedi. 
Torba yasanın yürürlüğe gireceği tarihten itibaren 3 ay içerisinde prim borçlarının yapılandırılabileceğini de ifade eden Palandöken, şunları kaydetti: 
“Prim borçlarının yapılandırılması için bir düzenleme yapılması uzun zamandır beklenmekteydi. Ancak, esnafımızın sigorta primlerini ödemekte zorlandığı ve sık sık getirilen yapılandırma düzenlemelerinden de anlaşıldığı üzere açıktır. Bu nedenledir ki, eski adıyla BAĞ-KUR olarak bilinen 4b sisteminde sorunu kökünden çözecek, esaslı bir değişiklik yapılması gerekmektedir. Konuya ilişkin olarak çalışmalarımız esnafımız için devam etmektedir. Yine, Sosyal Güvenlik Destek Priminin kaldırılması ve Kadın Esnaf ve Sanatkârlarımıza doğum borçlanması hakkı tanınması önemli taleplerimiz arasında yer alıyor.”(

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)