E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEsnafa af müjdesi!---

Esnafa af müjdesi!

Esnafa af müjdesi!
28 Aralık 2016 - 16:29 borsagundem.com

Kredi veya kart borcunu geciktirdiği için 'kara listeye' alınan esnaf ve vatandaşa af getiren yasa tasarısı Meclis'te. Yasa çıkar çıkmaz başvuranların sicili temizlenecek ve kredi alabilmeleri sağlanacak.

Geçtiğimiz yıl çıkartılan yeniden yapılandırma ile devletle barışan vatandaş şimdi de bankalarla barışacak. 10 milyondan fazla vatandaşı zor durumda bırakan 'kara liste' silinecek vatandaşın kredideki kötü sicili temizlenecek.

İŞ YAPMA KABİLİYETİ ARTACAK

Bu konudan en çok muzdarip olan esnaf için de büyük bir rahatlama ortaya çıkacak. Bu sayede sadece esnaf ve vatandaşlar değil genel ekonomi de canlılık kazanacak. Ticaret erbabının iş yapma kabiliyeti artacak.

BİR GÜN BİLE GECİKİRSE...

Çünkü işini büyütmek için sermayeye ihtiyaç duyan esnaf kötü sicil yüzünden bankalarca hep reddediliyordu. Kredi kartının ya da kredisinin taksitini bir gün bile geciktirenler kara listeye alınıyor.

RET SEBEBİ

Kendi kredisi olmadığı halde kefil olduğu kişinin ödemesini aksatması da vatandaşı bu listeye sokuyor. Bu listeler bankacıların önlerinde olduğu için bir başka kredi başvurusunda ret sebebi olarak kullanılıyor. Bu yüzden vatandaş 5 yılı bulan sürelerce bankalardan kredi çekemiyor, kart alamıyor.

O İSİMLER SİLİNECEK

Meclis Komisyonu'nda kabul edilen tasarı ile bu listedeki isimler silinecek. Ancak şartları da var. Öncelikle yasa çıktıktan sonraki 6 aylık süre çok önemli. Bu süre içinde hemen bankaya başvurarak varsa borcunuzu ya ödemeniz ya da yapılandırmanız gerekiyor. Biliyorsunuz daha önce yapılan düzenleme ile borçların 72 aya kadar vadeyle yapılandırılmasının önü de açılmıştı. Bu işlemleri yapanların isimleri listeden çıkarılarak yeniden kredi almalarının önü açılacak. Ancak burada yine bankaların inisiyatif kullanabilecekleri unutulmamalı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ28 Aralık 2016 23:20

    AF ÇIKART,FAİZSİZ KREDİ DAGIT BOL KEPÇEDEN ATIYORUZDA BU DOLARA NEDEN MÜDAHALE EDECEK PARA BULAMIYORUZ.

  • mt28 Aralık 2016 19:38

    Yine her zaman ki gibi adaletsizlik ön planda. Her borcunu,kuruşuna kadar gününden önce ödeyen insanlar ahmak değil mi?