E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Esnaf emeklisi geçinemiyor---

​Esnaf emeklisi geçinemiyor

​Esnaf emeklisi geçinemiyor
17 Mayıs 2014 - 11:54 borsagundem.com

TESK Başkanı Palandöken: "Esnaf emeklisinin beklentisi destek priminin kaldırılması ve maaşlarında iyileştirme yapılmasıdır"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bağ-Kur emeklilerinin aldığı maaşın açlık sınırının altında kaldığını belirterek,  emekli maaşlarından sosyal güvenlik destek primi kesintisine son verilmesi gerektiğini belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Bağ-Kur'lu esnafın yüzde 80'inin aldığı emekli maaş ortalamasının 800 lira olduğunu kaydetti. Bunun geçinmek için yeterli  olmadığını ifade eden Palandöken, "Esnaf, en uzun süre prim ödemesine rağmen aldığı para açlık sınırının altında kalıyor. Emekli olup çalışmaya devam ederse esnaf yüzde 15 sosyal güvenlik destek primi ödemek zorunda kalıyor. Esnaf emeklisinin beklentisi destek priminin kaldırılması ve maaşlarında iyileştirme yapılmasıdır" değerlendirmesinde bulundu. 

Söz konusu primin kesilmesindeki amacın iş gücüne katılması beklenen gençlerin önünün açılması olduğunu belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Oysa esnaf ve sanatkarlar işçi değil, tersine işverendir. Bir başka ifadeyle, emekli olduğu halde halen çalışmakta olan esnaf ve sanatkarlar, genç işgücünün önünü kapatmamakta, tersine onlara iş imkanı yaratmaktadır. Bu nedenle, emekli esnaf ve sanatkarlardan sosyal güvenlik destek primi almak, gençlere iş imkanı yaratan bir kesimin ödüllendirilmesi gereken yerde cezalandırılması anlamına gelmektedir. Bu nedenle, sosyal güvenlik destek primi kaldırılmalıdır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)