E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEski zirveler geçilmeden yükselişlere temkinli yaklaşılmalı---

Eski zirveler geçilmeden yükselişlere temkinli yaklaşılmalı

Eski zirveler geçilmeden yükselişlere temkinli yaklaşılmalı
21 Aralık 2020 - 09:35 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor

Geçen hafta genelinde ABD’deki teşvik paketi ve Fed’in mesajlarından destek bulan küresel hisse piyasalarında haftanın son işlem gününde hafif satıcılı bir seyir etkili oldu. BIST-100 Endeksi yukarı yönlü seyrini sürdürerek cuma gününü %0,64’lük yükselişle 1.408,32 puandan tamamladı. Yeni haftaya başlarken ise koronavirüsün mutasyona uğradığı haberi ön plana çıkıyor. ABD borsaları cuma günü sınırlı düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah karışık bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,65 – 7,66 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,67’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz

BIST-100 Strateji

BIST 100’de geçtiğimiz haftalarda da bahsettiğimiz gibi yükselişlerin genele yayıldığını, göstergelerin bu yükselişe eşlik ettiğini söylemek zor. Bu nedenle yükselişlere temkinli yaklaşmaya devam ediyoruz. Endekste yaşanan yükselişle birlikte mart ayından beri devam eden yükselene kanalın üst bandı da test edilmiş oldu. Bu kanalın üst bandı bu hafta itibariyle geçtiğimiz hafta test edilen 1.400’ün hemen üzerinde bulunuyor. Endekste aşağıda ise ilk güçlü destek bölgesi geçtiğimiz hafta başında oluşan boşluğun dolacağı 1.370 civarında bulunuyor. Endekste buranın altına sarkılması yükseliş hareketinin zayıflaması olarak değerlendirilebilir ve bundan sonraki süreçte görülen eski zirveler geçilmeden yükselişlere çok daha temkinli yaklaşmak gerekir.

Önemli Sektör Şirket Haberleri

BDDK, mobilya, elektrikli ev aletleri ve motorlu taşıt satışlarında kredi vadelerini ve taksitlerini düşürdü. Bilgisayarlar ve fiyatı 3.500 liraya kadar olan televizyon alımları hariç elektronik eşya alımlarında taksit 6 aydan 4 aya, mobilya ve elektrikli eşya alımında ise 18 aydan 12 aya indirildi. Ayrıca 300 bin liranın üzerindeki taşıt alımlarında kullanılan kredilerin vade üst sınırı 48 aydan 36 aya, 750 bin liranın üzerindeki araç için kullanılan kredilerde ise 48 aydan 24 aya indirildi. Taşıt teminatlı kredilerde ise vade 48 aydan 36 aya indirildi. (İlgili sektörler için SINIRLI NEGATİF)

Volatilite yerli varlıklarda seyri değiştirmeyebilir

Virüse yönelik endişelerle global risk iştahı zayıflıyor

Günün önemli şirket haberleri 21/12/2020

Marka ve İş Bankası A sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)