E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEski Wall Street bankacısından kripto para uyarısı---

Eski Wall Street bankacısından kripto para uyarısı

Eski Wall Street bankacısından kripto para uyarısı
13 Haziran 2019 - 06:03 borsagundem.com

JPMorgan'ın eski finansal analisti Tone Vays, Bitcoin ve kripto para piyasasına dışarıdan çok fazla para girmediğini düşündüğünü söyledi

Bitcoin ve kripto para boğaları geçtiğimiz aylarda Bitcoin fiyatlarını ve kripto piyasasını yukarı çekerek yılın en yüksek seviyelerinin görülmesinde belirleyici oldu. Dijital paralar talihsiz bir 2018'in ardından kayıplarının bir kısmını geri aldı.

Bitcoin fiyatları 2019'un ilk yarısında 4 bin doların altında 8 bin doların üzerine yükselişle iki katını aştı. Küresel teknoloji devleri ve büyük perekandecilerin Bitcoin ile ilgilenmeye başlaması, kripto paralardaki yükselişte etkili oldu.

Şimdiyse eski bir Wall Street yöneticisi Bitcoin'in uzun süren ayı piyasasının -piyasa üzerindeki sarsıcı etkisi nedeniyle “kripto kışı” diyorlar- henüz bitmemiş olabileceği uyarısında bulunuyor.

ABD'li banka JPMorgan'ın eski finansal analisti Tone Vays, Bitcoin ve kripto para işlemleri haber sitesi Cointelegraph ile bu hafta gerçekleştirdiği mülakatta “Bitcoin ve kripto para sektörüne dışarıdan çok fazla bir para girdiğini düşünmüyorum” diyerek yatırımcıları son dönemdeki ralliye güvenmemeleri konusunda uyardı.

Bununla birlikte Vays, “herkesin bir miktar Bitcoin'u bulunması gerektiği” şeklinde daha önceki görüşünü tekrarladı ve “şu noktada Bitcoin'un 2 bin doların altına inemeyeceğini” sözlerine ekledi.

Bitcoin ve kripto para yatırımcıları, bu yılki güçlü yükselişlerin ardından piyasasının yönü konusunda ikiye bölünmüş durumda. Bazıları, sosyal medya devlerinin adım atmasıyla sektöre ilginin artması sonrası fiyatlarda yükseliş beklerken bir kısım uzman bu yılki kazançların fazla olduğu ve düzeltme sürecinin kaçınılmaz olduğu görüşünde.

Bitcoin ve kripto para milyoneri Erik Finman, bu hafta başında yaptığı açıklamada piyasanın bazı aşamaları kaydetmesi durumunda Bitcoin'un 2020'den önce 20 bin dolarlı seviyelere doğru tüm zamanların zirvesine döneceğini düşündüğünü söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nihat13 Haziran 2019 09:50

    Nihayet akıllı,  daha doğrusu  korkusuzca konuşan birisi çıktı!  Yine de açıkça söylememiş!  Altının bu fiyatlarda tutulması , bu bit pire her ne haltsa akla zarar yükseltilmesi  akla ziyan bir durumdur;  Fakat sürü psikolojisini her durumda kullanmak konusunda uzmanlık ötesi bir yetenek ve bilgi birikimine sahipler!  Her durumda diyorum; popüler kültürde, bilinç altı kurgulamalarda vs.  Böylece herkes trump a düşman olur!  Herkese aynı düşündürtülür.  Nihayetinde herkesin kendi ülkesinde ve yönetenleri ile düşman haline getirtilir!    Ucuzculuk ve basit düşünmeyi marifet gibi gösterilir.