E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEski Vali Kıraç adli kontrolle serbest---

Eski Vali Kıraç adli kontrolle serbest

Eski Vali Kıraç adli kontrolle serbest
02 Eylül 2016 - 10:12 borsagundem.com

Gözaltına alınan İzmir eski Valisi Cahit Kıraç, adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Geçen 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında İzmir'de kapatılan üç vakıf üniversitesi arasında Gediz Üniversitesi de yer aldı. Kısa süre önce kamulaştırılıp ismi Bakırçay Üniversitesi olarak değiştirilen Gediz Üniversitesi'nin eski akademik ve idari personeline yönelik olarak geçen 26 Ağustos'ta beş ilde toplam 101 kişiye yönelik olarak operasyon yapıldı. Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bugüne kadar 64 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında, İzmir ve Diyarbakır'ın eski Valisi Cahit Kıraç ile Emniyet Genel Müdürlüğü Dış ilişkiler Dairesi eski Başkanı Recep Gültekin de yer aldı. Emniyette işlemleri tamamlanan, aralarında Cahit Kıraç'ın da bulunduğu 25 şüpheli, sağlık kontrollerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Ayhan Yılmaz, aralarında Kıraç'ın da bulunduğu 9 kişiyi adli kontrol şartıyla, diğer 19 şüpheliyi de tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. 6'ncı Sulh Ceza Hakimliği tarafından sabaha kadar süren ifade maratonunun ardından hakim, aralarında eski Vali Cahit Kıraç'ın da bulunduğu 18 kişiyi adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakırken, 7 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Cahit Kıraç 2007 ile 2013 yılları arasında İzmir'de valilik yaptıktan sonra Diyarbakır'a atanmış, oradan da merkez valiliğine çekilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)