E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEski Milli Eğitim Bakanı Avcı: Akıllı tahta, öğretmenleri duman etti---

Eski Milli Eğitim Bakanı Avcı: Akıllı tahta, öğretmenleri duman etti

Eski Milli Eğitim Bakanı Avcı: Akıllı tahta, öğretmenleri duman etti
13 Ekim 2019 - 14:16 borsagundem.com

Eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Etkileşimli tahtalar öğretmen otoritesini duman etti. Çünkü öğretmenler o tahtaları çocuklar kadar başarılı kullanamıyorlardı." dedi.

Meclis Bilişim Teknolojileri Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. Komisyonun son toplantısında okulların teknoloji ile buluşması için uygulanan ama sonrasında çok sayıda tartışmaya yol açan Fatih Projesi gündeme geldi.

Projenin olumlu-olumsuz etkileri konuşulurken Komisyon Başkanı eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı söz aldı, “Hiç akla gelmeyen bir yan etkisini ben size itiraf edeyim” dedi. 

Gazete Duvar'ın haberine göre, Naci Avcı şunları anlattı:

"Etkileşimli tahtalar öğretmen otoritesini duman etti. Çünkü öğretmenler o tahtaları çocuklar kadar başarılı kullanamıyorlardı. Sınıfta öğretmenlerine tahta üzerindeki bir işlemi nasıl gerçekleştireceğini çocuklar tarif etmeye başladılar. Halbuki bizim öğretmen kültürümüzde her şeyin en iyisini, en doğrusunu öğretmen bilir ve çocuklar ondan öğrenirler. Tersine dönünce bu ilişki öğretmenin otoritesi ciddi… Ne yaptık biz de? Hizmet içi eğitimlerde etkileşimli tahta eğitimini öne aldık. Öğretmenlerimiz de normalde dostlar alışverişte görsün kabilinde katıldıkları programlara bu kez can havliyle katılmaya başladı, çünkü sınıfta başlarına ne geleceğini, müşteri memnuniyetinin ne olduğunu orada gördüler."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafir15 Ekim 2019 10:30

    Sayın bakanım Bu tahtaların eğitimi öğretmenlerimize verilip iyi birer kullanıcı olmaları sağlandı. Belki hala beceremeyen vardır. Ama genel çoğunluk tıkır tıkır tahtaları kullanıyor. Otorite kuramamanın asıl sebebi öğretmenlerimizin elinden yetkilerinin alınmasıdır. Bu gençler bizim iyi eğitim almayanları geri dönüşüne gönderme gibi bir şansımız yok. Sorunlar mutlaka vardır. Ama sorumluyu bir zümreye bir kalemde yüklemek haksızlıktır. Acaba dümende bulunan gemi kaptanının hiç mi kabahati yoktur?

  • Tunc14 Ekim 2019 16:42

    Sende egitim sistemini mahvettin

  • Üst akıl13 Ekim 2019 22:42

    Eğitimciler Allah'tan sizin gibi öğrencilerine müşteri gözüyle görmüyor ,geleceğin mimarları olduğunun farkında, güçlü bir Türkiye nin yolunun herşeyden öte donanımlı ,araştıran ,sorgulayan, öğrenen, dinamik gençler olduğunu biliyor.

  • misafir13 Ekim 2019 21:30

    su kurnazlığı yapıyor.sen bakan değilmiydin o zaman.

  • Mahallenin Delisi13 Ekim 2019 20:48

    Müşteri memnuniyeti mi? Yahu teşbipte hata olmaz derler de bu teşbih değil düpe düz çocukları müşterisi görüyor. Kervan yolda düzülür deyip oldu bittiye getirmeden gerekli eğitimi vereydıniz kıymetli öğretmenlerimize...Bu arada kendisi bilgisayar, akıllı tahta kullanımını biliyor mu?

  • vatandaş13 Ekim 2019 18:50

    eğitimi duman edip öğretmeninin üstüne yıkın ,peki sen bakanken neden bunu düşünemedin asıl  sen ondan bahset

  • Anlaşılamayan anlasilamayanlar.13 Ekim 2019 16:26

    Evde ana baba su okullar başlasa da şu cocuktan biraz kurtulsak diyerek okullara yollanan farklı evlerden sınıfa biriken çocukları en iyi bir şekilde okulda problem çıkarmadan tutan ve gerçek manada bazı değer yargılarını ayakta tutmaya calisarak rüzgara karşı mücadele eden öğretmenlerde olmasa acaba edebiyat yapmaktan başka yapacak işi olmayan cahil sınıf başka ne yapabilirdi acaba!

  • rr13 Ekim 2019 17:49

    cahilin cehaleti her öğretmeni çok üstün yapmaz. kendini geliştiren işine saygı gösteren öğretmen var ama az

  • Eğitim13 Ekim 2019 16:06

    Duman olan kim ? Bu tahlil yanlış eğitimde akıllı tahta bilginin görsellikle anlatımı ile müthiş kalıcılık kolaylık sağlıyor. Ayrıca kullanımı normal bir masaüstü bilgisayar la hemen hemen aynı milli eğitim bunun eğitimini de verdi bu konuşma içi boş

  • Okie Bokie13 Ekim 2019 16:02

    Sn bakan asıl siz duman olluyorsunuz ben daha  2 yıl MEB de bakanlık yapmış insan göremedim sebebi nedir?

  • Vatansever 13 Ekim 2019 16:01

    Kurumda çok azınlık ta büyük çoğunluğu çok eski eğitimcilerin oluşturduğu bir grup var ama eğitimle olacak iş değil emekliliği dolanlarin zorunlu emekli edilip diğerlerinin ise alternatif masabası gibi geri plana pasif görevlere alınması çözüm olabilir birçok sorun var ama siyasilerin bu tarz yaklaşımları toplumun eğitime olumsuz bakışını sağlayarak çok daha büyük kalıcı zarar veriyor

  • Nihat 13 Ekim 2019 15:37

    Yanlış konuşuyorsun  bakan eskisi!  Zaten o makamda başarılı olamadığın için azledildin.  Maalesef eğitim de manevi eğitim çok zayıf. Ayrıca hiç bir dayanağı olmadığı halde bütün  Dünya da empoze edilen  materyalist  Dünya düzeninin kaynağı Darwinizm le hiç bir mücadeleniz olmadı!  Çok yazık.  Hal böyle olduğu için Kapitalizm ve Emperyalizm kudurmuş köpek gibi bütün mazlum ve zayıfları eziyor.

  • eğitim sistemi dandik13 Ekim 2019 15:04

    evet bu bir gerçek olabilir. ama sınıfta otorite kuramayan öğrencilerin saygısını kazanamayan pasif bir öğretmen o tahta orada olsa da olmasa da öğrencilere yararlı, öğretici ve eğitici olamaz. önce öğretmenlerin eğitilmesi lazım. hem psikolojik anlamda hem bilgi anlamında

  • Vatansever13 Ekim 2019 14:59

    Asıl siz bakanlar ,herseferinde halkin nazarında eğitimcileri asagilayarak en büyük zararı verdiniz anlaşılan halada devam ediyorsunuz önce öğretmenlerin saygınlığını bitirdiniz şimdide çıkarılan kanunlar la anne babaların bakalım idare edilemeyen söz dinlemeyen çocuklarımız dejenere olan toplum ve ahlaki çöküntü ile ne olacağız . Eğitimcilerin içerisinde tabiki her meslekte olduğu gibi eksikleri olanlar var fakat bu bütünün eksiği gibi yansıtmak bütün bir meslek grubunu saygınlığını yitirmek bu memlekete çok büyük zarar verir.