E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEski Borsa Başkanı ve tarihin en büyük dolandırıcısı Trump'a başvurmuş---

Eski Borsa Başkanı ve tarihin en büyük dolandırıcısı Trump'a başvurmuş

Eski Borsa Başkanı ve tarihin en büyük dolandırıcısı Trump'a başvurmuş
16 Ekim 2021 - 18:15 borsagundem.com

Ponzi şeması kurup müşterilerini 19 milyar dolar dolandırarak en büyük dolandırıcı olarak tarihe geçen ve hapis yatan, geçen Nisan ayında da hayatını kaybeden Bernard Madoff, ABD eski Başkanı Trump'tan af dilemiş.

Tarihin en büyük Ponzi şemasını kurarak müşterilerini 19 milyar dolar dolandırmaktan hapis yatan Bernard Madoff, Donald Trump’ın ABD Başkanı olduğu dönemde kendisinden af dilemiş ve en adi suçları işleyenlerin bile 150 yıla mahkûm edilmediğini söylemiş.

Bloomberg haberine göre, Madoff 2019 yılında Trump’a yazdığı mektupta, “Sayın başkandan cezama merhamet göstermesini ve mahkûmiyetimi hafifletmesini istiyorum” dedi. Trump, Madoff’un mektubuna karşılık af ile ilgili hiçbir hamlede bulunmazken Madoff 2021’in Nisan ayında hapishanedeyken 82 yaşında hayatını kaybetti.

AP, Nisan ayında Madoff’un “doğal nedenlerden” yaşamını yitirdiğini kaydetmişti. ABD’nin North Carolina eyaletindeki Buttner Federal Correctional Complex’te 150 yıl hapse mahkûm edilen Madoff’un ileri aşamalardaki bir böbrek rahatsızlığı yaşadığı kaydedilmişti.

1920 yılında suç dünyasında kendine önemli bir yer kazandıran Charles Ponzi gibi Madoff da mevcut yatırımcılara yenilerinden gelen parayla ödeme yaparken müşterilerine çarpıcı getiriler vaadediyordu.

Bir dönem Nasdaq’ın başkanlığını da yapan Madoff’un zarara uğrattığı isimler arasında the New York Mets’in büyük ortağı Fred Wilpon, aktörler Kevin Bacon ve Kyra Sedgwick, Solomon Brothers’ın eski ekonomisti Henry Kaufman ve Steven Spielberg vakıf fonları da bulunuyordu.

Madoff’un kurduğu sistem Aralık 2008’de çökerek piyasalardaki panik satışlarının ardından müşterilerin paralarını çekmek istemesiyle bu miktarlar karşılanamamış ve oğulları Andrew ve Mark babalarının aileye durumu açıkladığı cümleyi şöyle aktarmışlardı:

Bütün para gitti. Her şey büyük bir yalandı.

Dolandırıcı Madoff tutukluluğunun son bulmasını istiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)