E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEski başsavcı Bharara ABD SPK'sı SEC'in başkanı olabilir---

Eski başsavcı Bharara ABD SPK'sı SEC'in başkanı olabilir

Eski başsavcı Bharara ABD SPK'sı SEC'in başkanı olabilir
13 Kasım 2020 - 18:35 borsagundem.com

Reza Zarrab'ı tutuklatan eski başsavcı Preet Bharara'nın ABD'de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanlığı'na atanması gündemde, Wall Street ise atamaya olumsuz bakıyor

ABD'de Joe Biden'ın başkanlık yarışını kazanmasının ardından, bakanlıklar ve kurumların başına geçmesi olası isimler basına yansımaya başladı.

Bloomberg'in haberine göre, ABD'de borsaları denetleyen kurum olan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanlığı için ismi geçenler arasında Preet Bharara da yer alıyor. Bharara, Türkiye kamuoyunda Reza Zarrab'ı Mart 2016'da ABD'de tutuklatan savcı olarak tanınıyor.

Bharara, New York Güney Bölge Başsavcısı olarak görev yaparken 2017 yılında ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevden alınmıştı.

WALL STREET OLUMSUZ BAKIYOR

Bloomberg, başsavcı iken ABD'de finans kuruluşlarının yöneticilere açtığı davalarla da gündeme gelen Bharara'nın SEC Başkanı olarak atanması ihtimalinin, borsacılar, bankacılar ve yatırım şirketlerinin yöneticileri arasında kaygı yarattığını aktardı.

Bharara'nın 2008 krizi sonrasında içeriden bilgilendirme iddiasıyla açtığı soruşturmalar nedeniyle Wall Street tarafından istenmediği belirtildi.

BAŞKA ADAYLAR DA VAR

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu Başkanı iken Wall Street'in belası olarak anılan Gary Gensler'in Biden tarafından finansal düzenleyicileri araştırmak üzere görevlendirilmesinin ve Gensler'in kendisinin de SEC Başkanı olabileceğine dair haberler de bankacıları ve yatırım şirketi yöneticilerini kaygılandırdı.

Finansal piyasalara dönük daha sıkı düzenlemelerin getirilmesinden korkan Wall Street'in atamaların ilerici Demokratlar arasından değil ılımlılar arasından seçilmesini istiyor.

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adaylarından Harvard Üniversitesi'nden hukuk profesörü Elizabeth Warren ve diğer Kongre üyelerinin Biden'a daha sıkı düzenlemeler getirmesi konusunda baskı yaptığı belirtiliyor.

Wall Street korona virüsün ilerisine bakıyor

Borsaların yakından takip ettiği paket açılamayabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSŞÖR14 Kasım 2020 19:59

    Eğer bu seçilir ise Dow içine eder benden söylemesi.

  • Pala14 Kasım 2020 09:32

    Bizde de şu adam gibi kaliteli savcılar olsa idi, reza Zarrab'ın yargılar, yurtdışına çıkma yasağı koyup miamiye tatile gönderip dünyaya rezil olmazdık. Vasifsizlar yüzünden dünya tarihine popüler popcu bir eş alıp bakanlarını önüne yatıran Azeri diye yazdırdı saklaban

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ14 Kasım 2020 17:53

    sizde suçu bu adama atmıssınız.abd de kişilerin hiç bir önemi yoktur.abd yönetenlerde yargıçlarda hepsi yahudi sülalleridir.onlar izin vermeden kimse tuvalete dahi gitmez.bence rıza Zarrap bir CAI ajanı olduğunu düşünmekteyim.Ülkemizin zaaflarından yararlanarak kurulan tezgahın fügüranı idi yoksa adamı kaç defa gebertmişler idi.

  • Ahmed K14 Kasım 2020 15:14

    Malasef bu rezillik yaşandı

  • reis13 Kasım 2020 22:07

    bu adamı sevmeme ama ne babayiğit geçinenlerin ipliğini pazara dökmüştü..

  • manyak herif13 Kasım 2020 18:49

    bu eski başsavcıyı tanıyorum.türkiye'ye çok büyük kötülükleri dokunmuştu.