E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEski başkanlardan düşük enflasyon ve faiz uyarısı---

Eski başkanlardan düşük enflasyon ve faiz uyarısı

Eski başkanlardan düşük enflasyon ve faiz uyarısı
06 Ocak 2020 - 12:25 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası ve Fed'in eski başkanları, düşük enflasyon ve faiz oranlarından kaynaklanabilecek risklere dikkat çekti

ABD ve Euro Bölgesi, düşük enflasyon ve faiz oranları ortamında ürkütücü ekonomik zorluklarla karşı karşıya ve merkez bankaları tek başına bununla mücadele edecek araçlara sahip değil.

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) eski başkanı Mario Draghi ve Fed'in eski başkanı Janet Yellen, Pazar günü katıldıkları Amerikan Ekonomi Derneği'nin yıllık toplantısında bu mesajı verdi.

San Diego'da düzenlenen söz konusu toplantıya video bağlantısı ile katılan Draghi, "Euro Bölgesi için biraz Japonyalaşma riski olduğunu düşünüyorum, ancak deflasyon hastalığından kapsamlı bir şekilde kaçınma yönünde adım atılırsa, bu durum kaçınılmaz bir sonuç olmaz," dedi ve "Euro Bölgesi bunu yapabilmek için yeterli alana sahip, ancak sonsuz bir zamanı yok" şeklinde görüş bildirdi.

Washington'da Brookings Institution'da da konuşan Yellen, eski Hazine Bakanı Lawrance Summers'ın ABD'nin istenen tasarrufun yatırımdan daha fazla olduğu ve sonuç olarak faizlerin baskı altında kaldığı bir durum olan sürekli bir durgunluğa hapsolduğu yolundaki görüşüne katıldığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)