E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinEski bankacı çikolatayı 'altın' yaptı---

Eski bankacı çikolatayı 'altın' yaptı

Eski bankacı çikolatayı 'altın' yaptı
10 Kasım 2014 - 06:16 borsagundem.com

Wall Street'te yatırım bankacısı Jerryi Toth, işinden sıkılınca kakao işine girdi. Ürettiği To'ak marka çikolata 50 gr'lik pakette 260 dolar

ABD’de To’ak marka çikolatanın 50 gramlık paketi 260 dolara (585 TL) satılıyor. Wall Street’te yatırım bankacısı olarak çalışan Jerry Toth, işinden sıkılınca Güney Amerika ülkesi Ekvador’a taşınarak kakao işine girdi.

Fortune dergisinin haberine göre Toth, Ekvador’da kendi kakao ağaçlarını yetiştirmeye çalışırken nadir bulunan vahşi kakao ağaçlarına rastladı. Habere göre “cadı süpürgesi” adlı bir hastalık yüzünden Ekvador’un yerli kakao ağaçlarının çoğu öldüğü için ülkede hibrit ağaçlar çoğunlukta. O yüzden Toth’un keşfettiği 100 yıllık ağaçların kakaosunun özel bir tada sahip olduğu belirtiliyor. Toth bu ağaçların en iyi kalite çekirdekleriyle sadece 900 paket çikolata üretiyor. Sonra yüzeyinde en küçük bir pürüz bulunan çikolataları eliyor, kalan 570 civarı çikolatayı satışa çıkarıyor. To’ak çikolatalarında 2015 hedefi 1200 bar üretmek. Toth yakında yıllandırdığı ürünleri de piyasaya sürecek. Satılan her To’ak çikolatanın yanında bitter çikolata tadımı için rehber niteliğinde 116 sayfalık bir de kitapçık var.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)