E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEski bakan Kayra hayatını kaybetti---

Eski bakan Kayra hayatını kaybetti

Eski bakan Kayra hayatını kaybetti
30 Ocak 2021 - 22:33 borsagundem.com

Eski milletvekili ve bakan Ömer Cahit Kayra hayatını kaybetti. Kayra, Bülent Ecevit'in başbakan olduğu 37. Hükümet döneminde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapmıştı.

Bülent Ecevit'in hükümetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapan Ömer Cahit Kayra hayatını kaybetti.

Kayra, Maliye Bakanlığı'nda müfettişlik, Gelirler Genel Müdürlüğü Müşavirliği gibi çeşitli kademelerde görev yaptı. Dünya'nın haberie göre, PTT Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar Birliği ve Türk Hava Yolları Müşavir ve Murakıbı, Ticaret Bakanlığı Dış Ticaret Dairesi çalışanı, İsviçre Gümrük Tarifeleri ve Ticaret Genel Anlaşması Nezdinde Heyet Başkanı, Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Avrupa İktisadi İş Birliği ve Kalkınma Teşkilatı, Nezdinde Heyet Başkanı, Tetkik Kurulu Başkanı, Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Okulu ve Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı.

1973’te CHP’den 15. Dönem Ankara Milletvekili seçildi. Bülent Ecevit başkanlığında kurulan 37. Hükümet (26.01.1974 – 17.11.1974) döneminde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevinde bulundu.

Fuat Oktay'dan Kabe fotoğrafı tepkisi

 

Bakan Selçuk: Baharı okullarda karşılama niyetindeyiz

 

Normalleşme için gözler Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)