E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEski ABD Dışişleri Bakanı Powell: Rusya düşmanımız değil---

Eski ABD Dışişleri Bakanı Powell: Rusya düşmanımız değil

Eski ABD Dışişleri Bakanı Powell: Rusya düşmanımız değil
07 Haziran 2020 - 21:15 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump’ın, G7 Zirvesi’ne Rusya’yı davet etme niyetini değerlendiren eski Dışişleri Bakanı Powell, Trump’ın bu konuda tek başına karar verme hakkına sahip olmadığını belirterek, “Aslında Rusya düşmanımız değil” dedi.

CNN’e konuşan eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell’a, ABD Başkanı Donald Trump’ın G7 Zirvesi’ne Rusya’yı davet etme niyeti soruldu.

Powell, “Şöyle yanıt vereceğim: Neden dört düşmanımız listesinde Rusya’nın adı geçerken o (Trump) buna tek başına karar veriyor? Aslına onlar bizim düşmanımız değil. Onlar dört düşmanımızdan biri değil” ifadesini kullandı.

“Pentagon, dört düşmanımızı belirlemiş, bunlar Çin, Rusya, İran ve Kuzey Kore” diyen Powell, “Hiçbiri, hemen şimdi bize saldırma niyetinde değil” diye ekledi.

Daha önce Trump, eylüle ertelenen G7 Zirvesi’ne Rusya, Hindistan, Avustralya ve Güney Kore’yi davet etmek istediğini açıklamıştı.

Amerikan halkının yüzde 80'ine göre, 'ülke kontrolden çıktı'

ABD'de son 24 saatte 771 kişi hayatını kaybetti

Trump, Ulusal Muhafızlara 'Washington'dan çekilme' emri verdi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Floyd08 Haziran 2020 02:02

    Ilımlı TC islam cumhuriyeti gibi laflar eden eski ABD dış işleri bakanı ve Irak halkını katleden ABD ordusunun ilk siyahi genel kurmay başkanı.

  • Vb07 Haziran 2020 23:52

    birleşmiş milletler yalancısı ev zencisi konuşmuş , madem öyle ne mok yemeye demokratları destekliyorsun da trump'a muhalefet ediyorsun ...demokratlar politik doğrucudur, ayak üstü onlarca yalan söylerler, basit bir test lgbt karşıtı demokrat göremezsin , çevrecimisin diye sor , küresel ısınma diye sor....hepsinde trende göre konuşurlar

  • azmi07 Haziran 2020 22:01

    Sizin dışınızdaki her ülkenin düşmanısınız. Yakıp yıkıyor, sömürüyorsunuz. İşgal ediyor,gaspediyor,iç ve dış vb işlerine karışıyor, her salataya sirke,limon oluyorsunuz. Dünya sizden bıktı,usandı. Hele biz daha da usandık. Yeter bize müdahaleleriniz, tam kafamızı kaldıracazinasıl önleriz de kalkınamasınlardiye olmadık hainlikleri tezgahlıyorsunuz. Pkk terörünü başımıza sardınız,onlarla mücadeleye harcayacağımız parayı ülkemizdeki vatandaşlarımıza ,vatanımıza harcasak,şimdi kalkınmıştır. Avrupa biziz kıskanacaktı, siz de öyle. Ne çare ki hala havanda su dövüyoruz :(  :(  :(